Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Π. Πλακεντάς: «Η Πτολεμαΐδα να γίνει το κέντρο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στη Δ. Μακεδονία» – Παρουσιάστηκε το πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους!

Π. Πλακεντάς: «Η Πτολεμαΐδα να γίνει το κέντρο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στη Δ. Μακεδονία» – Παρουσιάστηκε το πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους!

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, παρουσιάστηκε από τον δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, παρουσία των αντιδημάρχων και προέδρων των νομικών προσώπων του δήμου, αλλά και του Εμπορικού Συλλόγου, το πρωί της Δευτέρας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων είναι η Νιφάδα, και σύνθημα «Τι Πτολεμαείδες;». Οι εκδηλώσεις είναι πλούσιες, για κάθε ηλικία και η έναρξη θα γίνει από την κεντρική πλατεία με τη Λευκή Νύχτα, απόψε το βράδυ.

Αναλυτικότερα, αποφασίστηκε οι εκδηλώσεις να αναπτυχθούν σε ένα τρίπτυχο: Στην Κεντρική πλατεία όπου βρίσκεται το καράβι και θα γίνονται εκδηλώσεις, στο χώρο της βιβλιοθήκης και παλιού πάρκου όπου θα γίνουν εκδηλώσεις και θα υπάρχει καρουζέλ, τραμπολίνο και τρενάκι, σπιτάκια Άη Βασίλη και το Μουσείο της Πτολεμαΐδας, με δραστηριότητες για παιδιά και φυσικά τα μαμούθ. Τα τρία σημεία θα συνδεθούν με ένα τουριστικό τρενάκι, με στάσεις ενδιάμεσες. Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Οι εκδηλώσεις θα συμπεριλάβουν όλες τις δραστηριότητες των πολιτιστικών συλλόγων της Δυτικής Μακεδονίας, κάνοντας διάφορες αναφορές στην παράδοση και πάντρεμα με τα μοντέρνα στοιχεία. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου καραβιού και τη «Λευκή Νύχτα» και θα ολοκληρωθούν τα Θεοφάνεια.  Όλο το διάστημα καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης που θα αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους, όπως και οι θεατρικές ομάδες, οι πρόσκοποι κ.ο.κ.

«Σκοπός των εκδηλώσεων αυτών ήταν να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε στον τόπο μας αυτούς που για τον α΄ ή τον β΄ τρόπο πήγαιναν να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις τέτοιες σε γειτονικές ή άλλες πόλεις. Στοίχημά μας είναι να κρατήσουμε τον κόσμο στον τόπο μας και να τονωθεί η εορταστική αγορά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακεντάς, διευκρινίζοντας ότι οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν, εκτός του καρουζέλ και το τρενάκι – τραπολίνο, όπου η τιμή θα είναι στα 1.5 – 2 ευρώ με έσοδα για τον δήμο καθώς ο χώρος ενοικιάστηκε. Επίσης για τις ευπαθείς ομάδες υπάρχει η δυνατότητα για δωρεάν συμμετοχή.

Ο Δήμος , επίσης, ανανέωσε τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης, με σκοπό κάθε χρόνο να προστίθεται κάτι παραπάνω, με σκοπό να φτάσει το εορταστικό μήνυμα σε κάθε γειτονιά και κάθε χωριό. Όπως τόνισε ο δήμαρχος, στολίστηκε το κέντρο, κεντρικά σημεία, οι είσοδοι της πόλης, ενώ έγινε προσπάθεια να στηριχθούν και οι τοπικές κοινότητες, ωστόσο η επόμενη παρέμβαση που θα γίνει θα αφορά χριστουγεννιάτικο διάκοσμο για κάθε κοινότητα, για μελλοντικές χρήσεις.

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι εθελοντές, τους οποίους ο δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα, καθώς και τους χορηγούς, αλλά και τα Αστικά ΚΤΕΛ Πτολεμαΐδας, που παρατείνουν τα δρομολόγιά τους για τη Λευκή Νύχτα.

«Η καθιέρωση των εκδηλώσεων και η ανάδειξή τους είναι ένας πολύ μεγάλος στόχος που βάλαμε. Εμείς θέλουμε τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, το κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας, που είναι η Πτολεμαΐδα , να είναι και το κέντρο των εκδηλώσεων αυτών», είπε κλείνοντας ο δήμαρχος, λέγοντας πως εφέτος γίνεται η αρχή και στόχος είναι οι εκδηλώσεις να καθιερωθούν και η Πτολεμαΐδα με τις κοινότητές της και όλες τις δραστηριότητές να αποτελούν το βάση των εορταστικών εκδηλώσεων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας Μιχάλης Δεληκώστας  ευχαρίστησε το δήμο για τη συνεργασία που είχαν στην υλοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων για τη «Λευκή Νύχτα» αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια. Ο ίδιος προσκάλεσε τον κόσμο για τη «Λευκή Νύχτα», λέγοντας πως θα υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες, και το εορταστικό ωράριο θα παραταθεί κατά τρεις ώρες. «Η Πτολεμαΐδα είναι εφέτος πιο φωτεινή, με πιο πολλά λαμπιόνια, με πιο πολλές εκδηλώσεις και με μεγαλύτερη χαρά από τον κόσμο, που περιμένει αυτή την αλλαγή», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Τα μηνύματα των αντιδημάρχων

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθλητισμού και Δημοσίων Σχέσεων Μαίρη Αντωνιάδου αναφέρθηκε στα θρησκευτικά και τοπικά έθιμα και λαϊκά δρώμενα που θα υλοποιηθούν και εφέτος με τη συνεργασία των τοπικών συλλόγων, παρουσιάζοντας ήθη, έθιμα και παραδόσεις του κάθε τόπου, όπως τα Κόλιαντα Μπάμπω, τα Κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, τους Γκέγκηδες, τους Τσολιάδες κ.α. Επίσης, θα γίνουν πολλές δράσεις για τα παιδιά, δώρα για τα παιδιά κ.α .

Η αντιδήμαρχος Παιδείας, εθελοντισμού και  κοινωνικής μέριμνας Ρούλα Σεβαστού τόνισε ότι δεν λείπει τίποτε στην Πτολεμαΐδα, λέγοντας πως στόχος είναι να ενταχθούν οι μαθητές στην όλη προσπάθεια που γίνεται, με στόχο τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις στην κεντρική πλατεία και στο Μουσείο. «Όλη η πόλη μια γιορτή, στις γειτονιές, στα πάρκα, στις πλατείες».

Στη συμμετοχή των καταστημάτων στο στολισμό της πόλης αλλά και στη συμμετοχή τους στη Λευκή Νύχτα, με δωρεάν ζεστό κρασί και κοκτέιλ και εδέσματα, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Παναγιώτης Κάλφας .

Η πρόεδρος του ΚΟΙΠΠΑΠ, Αναστασία πράπα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Παλαιοντολογικό Μουσείο, καλώντας τον κόσμο να γνωρίσει το μουσείο και τα ευρήματά του. Εκεί θα γίνουν βιωματικές δράσεις για τα παιδιά, όπου θα γίνουν αρχαιολόγοι, θα κάνουν ανασκαφές, ενώ στο τέλος των γιορτών θα γίνει μια κλήρωση και ένα παιδάκι θα κερδίσει ένα μαμούθ. Ακόμη, το δέντρο της γνώσης θα λέει παραμύθια στα παιδιά, ενώ θα γίνουν συναυλίες κ.α. δράσεις.

Στις απαραίτητες ενέργειες που έκανε η αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων για τη λειτουργεία του Χριστουγεννιάτικου τρένου στην πόλη αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Νίκος Φουρκιώτης, καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά.

Η πρόεδρος της ΚΕΔΕ Άννα Καΐδου αναφέρθηκε στη συμμετοχή των ΚΑΠΗ στις δράσεις, λέγοντας πως οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν 30 ημέρες χαράς και δημιουργίας για όλες τις δράσεις, παραπέμποντας τον κόσμο να ξαναγίνει μικρά παιδιά. «Να γίνει η Πτολεμαΐδα η πόλη των Χριστουγέννων της Δυτικής Μακεδονίας», κατέληξε.

 

Το κόστος των εκδηλώσεων

Οι εκδηλώσεις θα κοστίσουν 100.000 ευρώ συν ΦΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του κόστος για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο. «Κάνουμε μια υπέρβαση του προϋπολογισμού μας, ως πρώτη χρονιά. Είχαμε βάλει ως στόχο τα έσοδα της εμποροπανήγυρης να πάνε στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις», απάντησε διευκρινιστικά ο κ. Πλακεντάς, τονίζοντας πως δεν γίνεται να γίνουν εκδηλώσεις χωρίς να ξοδευτούν χρήματα, λέγοντας πως στόχος είναι να επιστραφούν τα χρήματα στην πόλη, μέσω της παρουσίας των πολιτών στην τοπική αγορά.
Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis
x

Check Also

Πώς κατανέμονται τα σήμερα κρούσματα στην περιοχή

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Τα σημερινά κρούσματα στην περιοχή κατανέμονται ως εξησ: Δύο στο δήμο Κοζάνης, 1 στο δήμο Βελβεντού, 2 ...