Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > «Ως ιατρός κάποιες καταστάσεις μπορώ να τις αντιμετωπίσω και να τις θεραπεύσω, την ανθρώπινη βλακεία όμως όχι»

«Ως ιατρός κάποιες καταστάσεις μπορώ να τις αντιμετωπίσω και να τις θεραπεύσω, την ανθρώπινη βλακεία όμως όχι»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Προλογίζοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι τα τελευταία 5 χρόνια που καλύπτω ποδοσφαιρικούς αγώνες στις περιοχές της Κοζάνης και της Φλώρινας ,ουδέποτε τέθηκε ζήτημα αδράνειας και πόσο δε μάλλον μεροληψίας. Τουναντίον προσέφερα  στους παίκτες και των δύο ομάδων ιατρικές υπηρεσίες που ξεφεύγουν από τα καθήκοντα του ιατρού αγώνα, τα οποία και περιορίζονται στην παροχή Α’ βοηθειών.

Το Σάββατο το απόγευμα διεξήχθη ένα πολύ όμορφο ποδοσφαιρικό παιχνίδι μεταξύ του Φ.Σ Ακαδημίας Εορδαϊκού και της Γαλατινής με κύριο χαρακτηριστικό τις αρκετές χαμένες ευκαιρίες των γηπεδούχων και την αξιέπαινη μαχητικότητα των παικτών της φιλοξενούμενης.

Δυστυχώς όμως υπήρχε ένας διαιτητής που ήρθε να μας υπενθυμίσει τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν, που αφορά στη δομή του χωροχρόνου.

Το  τελευταίο 24ώρο διαδραματίζονται καταστάσεις απείρου κάλλους ,που δε θέλω και δε μπορώ να πιστέψω ότι είναι εσκεμμένες.

Σε αυτές συμμετέχουν διαιτητές αδιάβαστοι σχετικά με τον κανονισμό ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο περί διεξαγωγής αγώνων, με άφθονη διάθεση ειρωνείας, βοηθοί διαιτητή που προσφέρουν Α’ βοήθειες ενώ ουσιαστικά στο σημείο ήταν ιατρός, μια αθλητική ιστοσελίδα που δέχεται κείμενα τα οποία τα αναδημοσιεύει αφιλτράριστα, δημιουργώντας έτσι ερωτήματα για το αν όντως υπήρχε ιατρός και άσχημες εντυπώσεις ως προς τις ικανότητες του.

Το  φύλλο αγώνα αναγράφει περιστατικό με τον ιατρό. ένας ιατρός που από το 80 έως το 90 έτρεχε σα μέσο καθυστέρησης της αναμέτρησης (στα όρια της διακωμώδησης του αθλήματος) να συνεισφέρει επικουρικά, από ότι φαίνεται από τις ευχαριστήριες επιστολές σε Κοζανίτικη αθλητική ηλεκτρονική ιστοσελίδα,  στις Α βοήθειες που παρέχει ο επόπτης-νοσηλευτής-είρων, ο οποίος δίνει και οδηγία αντικατάστασης τραυματισμένου παίκτη λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας.

Το παράδοξο ,ξεκινώντας από το τελευταίο περιστατικό, είναι ότι ενώ προς τιμήν του τεχνικού επιτελείου της Γαλατινής ετοιμάσθηκε παίκτης αντικαταστάτης του τραυματία , ο τραυματίας μπαίνει με δική του ευθύνη στο γήπεδο , ξανά-ξαπλώνει στον αγωνιστικό χώρο  κι ο διαιτητής ξαναφωνάζει τον ιατρό. Σε αυτό το σημείο δε θέλω να καταφερθώ εναντίον των παικτών της Γαλατινής γιατί άλλωστε ήταν αξιόμαχοι , αξιοπρεπέστατοι και έκαναν τα πάντα για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα της ομάδας τους.

Δε θα εκφράσω δημόσια παράπονα για κάποιες διαιτητικές αποφάσεις του ,γιατί για την κρίση αυτών υπάρχουν άλλοι αρμόδιοι. Θα εκφράσω όμως τα παράπονα μου για την απειλητικό ύφος του κ.Σουλίδη και την ειρωνική συμπεριφορά του βοηθού του κ.Παπαδόπουλου.

Στην τοποθέτηση μου (η οποία έγινε σε ευγενικό ύφος και χωρίς χειρονομίες) μετά το τέλος του αγώνα ως Πτολεμαϊδιώτης και φίλαθλος του Εορδαϊκού σχετικά με τα δυσανάλογα με τον αγώνα προς τα κάτω λεπτά καθυστερήσεων , μου απαντάει με απειλητικό ύφος ότι τα λεγόμενα μου θα καταγραφούν στις παρατηρήσεις του φύλλο αγώνος με σκοπό την τιμωρία μου (κι έχασε η Βενετιά βελόνη). Ο παρατηρητής του αγώνα κ.Κορυφίδης βρίσκονταν ενώπιον του περιστατικού το οποίο κι έκρινε ανάξιο καταγραφής.

Μάλιστα ο κ.Σουλίδης μη έχοντας διαβάσει τον Κ.Α.Π πίστευε ότι ο ορισμός των ιατρών γίνεται από την Ε.Π.Σ Κοζάνης, ενώ αυτό προβλέπεται μόνο σε Α’ και Β’ εθνική κατηγορία.

Μέσα στα αποδυτήρια των διαιτητών και μετά τη λήξη της αναμέτρησης  εξήγησα πάλι ευγενικά ότι η αναφορά εναντίον των ιατρών θα δημιουργήσει ζητήματα στην ήδη προβληματική διεξαγωγή των αγώνων ,από την πλευρά της υγειονομικής κάλυψης. Τότε ο έτερος διαιτητής   με χρέη βοηθού διαιτητή στον αγώνα κ. Παπαδόπουλος ,τον οποίο κι ευχαριστώ που κάλυψε την ανικανότητα μου από ότι φαίνεται να παρέχω Α’ Βοήθειες , με ειρωνικό ύφος και με πλήρη άγνοια πάλι των όσων προβλέπει ο Κ.Α.Π μου απάντησε ότι η υγειονομική κάλυψη μπορεί να γίνει από νοσηλευτές και διασώστες. Ας μας πει λοιπόν πόσοι είναι διαπιστευμένοι από το Ε.Κ.Α.Β και πόσοι είναι πιστοποιημένοι από αναγνωρισμένο φορέα για παροχή Α Βοηθειών σε αγωνιστικούς χώρους. Μάλλον δε θα μας το πει γιατί λησμόνησε αυτή τη μικρή λεπτομέρεια. Μετεξεταστέος και μάλιστα σε ένα κομμάτι που τον αφορά άμεσα λόγω της ιδιότητας του νοσηλευτή που διαθέτει και με την οποία του εύχομαι ειλικρινά να διαπρέψει.

Συμπερασματικά, από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε τις φετινές διαθέσεις στην κατηγορία, γιατί όταν φτάνουν σε σημείο να διαβάλλουν τον ιατρό είναι έτοιμοι να προβούν σε οποιαδήποτε αυθαιρεσία.

Αν κάποιοι δεν θέλουν να παλέψουμε για τη πρώτη θέση η οποία ίσως να προορίζεται για κάποιον άλλον να μας το πουν να τελειώνουμε και να κανονίσουμε την πορεία μας .

ν πάλι δεν ισχύει κάτι τέτοιο ας διευκολύνουν τη διεξαγωγή ενός όμορφου, όπως φαίνεται από την αρχή, πρωταθλήματος.

Είναι αναμφισβήτητο ότι η ομάδα με τη μεγαλύτερη ιστορία στην περιοχή είναι ο Εορδαϊκος και το γήπεδο του είναι το μέρος που οι περισσότεροι μεγαλώσαμε τα Σαββατοκύριακα είτε η ομάδα διέπρεπε είτε όχι. Αναλάβαμε κάποιοι νέοι άνθρωποι υποστηριζόμενοι από άξιους με παρελθόν στην ομάδα, τη δημιουργία ενός νέου Εορδαϊκού χωρίς χρέη κι ούτε με διάθεση για δημιουργία νέων, με σκοπό όχι την δημιουργία αντιπαλότητας με τις τοπικές ομάδες αλλά με σκοπό τον υγιή ανταγωνισμό και τη συνεργασία. Θέλω να ελπίζω ότι θα το πετύχουμε. Από την αρχή όμως κάποιοι πρόφτασαν να μας υπενθυμίσουν τις διαθέσεις τους.

Πρέπει όλη η φίλαθλη κοινωνία της Πτολεμαΐδας, που και σαν απλή κοινωνία τελευταία δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα, να συνειδητοποιήσει ότι αν δε συσπειρωθούμε ενάντια σε αυτούς που έχουν καπηλευτεί όλα αυτά τα χρόνια τους κόπους μας , τις ιδέες μας , το θάνατο που αναπνέουμε και το ταλέντο κάποιων , με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθούμε στην αθλητική και κοινωνική απαξίωση.

Δυστυχώς ως ιατρός κάποιες παθήσεις μπορώ να τις αντιμετωπίσω και να τις θεραπεύσω, την ανθρώπινη βλακεία κάποιων όμως όχι.

 

Με εκτίμηση

Καραδήμος Δημήτριος

Ειδικευόμενος Ιατρός Ορθοπεδικής του Γ.Ν Πτολεμαϊδας-

Γενικός Γραμματέας Φ.Σ Ακαδημίας Εορδαϊκού

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Θεόφιλος Ηλιάδης

Αθλητικογράφος του e-ptolemeos.gr. Ασχολείται με το αθλητικό ρεπορτάζ από το 1990. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΙ Μηχανολογίας Κοζάνης.