Αρχική > Slider > Οργιάζει η μαύρη εργασία στην Εορδαία – Ελέω απουσίας Επιθεώρησης Εργασίας – Άμεση παρέμβαση των κυβερνητικών βουλευτών ζητά το Εργατικό Κέντρο

Οργιάζει η μαύρη εργασία στην Εορδαία – Ελέω απουσίας Επιθεώρησης Εργασίας – Άμεση παρέμβαση των κυβερνητικών βουλευτών ζητά το Εργατικό Κέντρο

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Σηκώνει τους τόνους το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας- Εορδαίας για το συνεχιζόμενο λουκέτο στο Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας της Πτολεμαΐδας, την ώρα που οργιάζει η μαύρη εργασία στον ιδιωτικό τομέα και κυρίως στις εργολαβίες στους χώρους της ΔΕΗ, ρίχνοντας μάλιστα το γάντι στους κυβερνητικούς βουλευτές.

TSILFIDIS

«Συνεχίζει να είναι η Πτολεμαΐδα χωρίς Γραφείο της Επιθεώρησης Εργασίας από τον  περασμένο Ιανουάριο, παρά το γεγονός ότι το Εργατικό Κέντρο είχε παραχωρήσει χώρο για τη στέγασή του», κατήγγειλε στον «Π» ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του  Εργατικού Κέντρου Εορδαίας Αναστάσιος Τσιλφίδης και σημείωσε: «Ξέρετε όταν μιλάνε για ανασφάλιστη και μαύρη εργασία αναφέρουν πάντα ως παράδειγμα τη δική μας περιοχή. Και θα έλεγα ότι το κράτος όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται να πατάξει την ανασφάλιστη και μαύρη εργασία αλλά βοηθά στην ενίσχυσή της, γιατί εάν ενδιαφέρεσαι για την πάταξή της δεν κλείνεις την Επιθεώρηση Εργασίας σε μια εργατούπολη όπως είναι η δική μας περιοχή».

Ο κ. Τσιλφίδης υπενθύμισε ότι παρά τις διαμαρτυρίες του Εργατικού Κέντρου και των συνδικάτων για τον πλημμελή έλεγχο της ανασφάλιστης εργασίας στην περιοχή και ιδιαίτερα στους αχανείς χώρους των ορυχείων της ΔΕΗ, το Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας συνεχίζει να μην λειτουργεί. Καθώς, «ο μοναδικός υπάλληλος έγινε προϊστάμενος και είναι πλέον στην Κοζάνη, ο οποίος μάλιστα έστελνε και στέλνει ακόμα υπηρεσιακά έγγραφα μέχρι και σήμερα και ζητά να στελεχωθεί το γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας στην Πτολεμαΐδα, γιατί γνωρίζει τη δραστηριότητα στην περιοχή. Και το Εργατικό Κέντρο έχει κάνει διαβήματα και πιέζει εδώ και μήνες για την ανάγκη να ξαναλειτουργήσει το γραφείο της Επιθεώρησης Εργασίας στην Πτολεμαΐδα, αλλά δεν μάς ακούει κανείς», δήλωσε ο κ. Τσιλφίδης, υπενθυμίζοντας ότι δεν γίνονται έλεγχοι από τον περασμένο Ιανουάριο που σταμάτησε να έρχεται ένας υπάλληλος από την Κοζάνη κάποιες μέρες την εβδομάδα και έχει κλείσει το γραφείο. Επισήμανε ότι «μίλησα για το θέμα αυτό την περασμένη εβδομάδα, πριν το έκτακτο συνέδριο του ΕΚΠ-Ε με τον νέο γραμματέα του ΣΕΠΕ, αλλά απ’ ότι κατάλαβα τουλάχιστον, δεν πρέπει να ξέρει καν που βρίσκεται η Πτολεμαΐδα» και κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία για την επίλυση του θέματος: «Νομίζω ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να ασχοληθούν οι βουλευτές της περιοχής με το τι συμβαίνει με το θέμα της ανασφάλιστης εργασίας που ανθεί γιατί δεν υπάρχουν στην περιοχή μας ελεγκτικοί μηχανισμοί. Τέσσερις βουλευτές έβγαλε το κυβερνών κόμμα στο Ν. Κοζάνης, ε είναι ώρα να αναλάβουν δράση».

Υπενθυμίζεται ότι το λουκέτο στα τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας Πτολεμαΐδας και Γρεβενών μπήκε επίσημα τον Οκτώβριο του 2014, στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης των δημοσίων υπηρεσιών για την εξοικονόμηση πόρων κατά 30%.

Μετά από διαμαρτυρίες των φορέων της περιοχής και τη σωρεία υπομνημάτων προς το Υπουργείο Εργασίας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι το Γραφείο της Πτολεμαΐδας θα συνεχίσει να λειτουργεί άτυπα, με υπάλληλο που θα ερχόταν από την Κοζάνη προκειμένου να εξυπηρετείται ο κόσμος της περιοχής κάποιες μέρες της εβδομάδας τουλάχιστον, αλλά το μέτρο λειτούργησε για ένα πολύ μικρό διάστημα με αποτέλεσμα εδώ και 10 μήνες να μην υπάρχει κανένας έλεγχος για την ανασφάλιστη εργασία.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη