Αρχική > Slider > Ομοθυμία ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας – ΚΕΔΕ στα μεγάλα προβλήματα της αυτοδιοίκησης – Εν όψει του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα

Ομοθυμία ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας – ΚΕΔΕ στα μεγάλα προβλήματα της αυτοδιοίκησης – Εν όψει του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, προσέρχεται στο ετήσιο απολογιστικό συνέδριο της ΚΕΔΕ, με θέσεις ταυτόσημες με το ανώτατο όργανο της αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στα Ιωάννινα. Στην μεσημβρινή συνεδρίαση της Πέμπτης, η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας καθόρισε το πλαίσιο των θέσεων για το συνέδριο. Απόντος του προέδρου Ιωάννη Βοσκόπουλου, η αντιπρόεδρος Παρασκευή Βρυζίδου, τόνισε πως «οι θέσεις μας είναι ταυτόσημες με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας σε πολλά κορυφαία ζητήματα. Μετά την τελευταία σύσκεψη τα πολυσυζητημένα και επαναλαμβανόμενα θέματα για άλλη μια φορά ισχυροποιήθηκαν με επιχειρήματα και θα πάμε στο συνέδριο για να διεκδικήσουμε: αυτοτέλεια στα οικονομικά των δήμων, να υπάρχουν πόροι για κάθε αρμοδιότητα, να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα και προσοχή στις λειτουργίες των δήμων και στις κοινωνικές δομές γιατί είναι κοντά στον πολίτη με τα αυξημένα κοινωνικά προβλήματα».

Αναφερόμενη ειδικά στα οικονομικά των δήμων, η αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, υπογράμμισε ότι «το οικονομικό έχει φτάσει σε πλήρες αδιέξοδο. Διότι αν προσθέσουμε τις ευθύνες και τις αρμοδιότητες που έχουν οι δήμοι και προσπαθήσουμε να τις κοστολογήσουμε με το ελάχιστο κόστος, βλέπουμε ότι δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. Όταν ο δήμος είναι υπεύθυνος να καθαρίσει τα κανάλια, να παρέχει ασφάλεια σε θέματα βροχών, παγετώνων, πυρκαγιών και αντίστοιχα τα χρήματα για πολιτική προστασία ή παρόμοια κονδύλια είναι ελάχιστα, τότε πως θα λειτουργήσουμε; Σαφώς και υπάρχει μεγάλη απόκλιση με την κυβέρνηση και φαίνεται ότι στο κορυφαίο ζήτημα (σ.σ. στο οικονομικό) που απασχολεί τους δήμους, δεν υπάρχει ανταπόκριση. Τώρα όλα τα υπόλοιπα, τα φιλολογικά και τα επιμέρους καλά είναι, αλλά καταλαβαίνετε ότι πρέπει να λειτουργήσουν κιόλας οι δήμοι». Σχετικά με τον Καλλικράτη, η Π. Βρυζίδου, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν εξελίξεις εδώ και καιρό» και εκτίμησε ότι «ο Καλλικράτης απομακρύνεται».

Τέλος, να σημειωθεί ότι η ΠΕΔ συζήτησε για το θέμα των «ηλεκτρονικών διαγωνισμών», το οποίο χαρακτηρίστηκε από την αντιπρόεδρο ως «κορυφαίο νομοθετικό ζήτημα, που είμαστε υποχρεωμένοι να υλοποιούμε, αλλά υπάρχει και εκεί δυσλειτουργία, άγνοια και μεγάλα προβλήματα στους υπαλλήλους». Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας, προκειμένου να δοθούν όλες οι πληροφορίες για να στηριχτούν οι δήμοι και οι υπάλληλοι, ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας