Αρχική > Αγροτικά > Ολυμπία Τελιγιορίδου: Έρχονται αλλαγές και βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τους στάβλους

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Έρχονται αλλαγές και βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τους στάβλους

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print


Αλλαγές επί τα βελτίω στο νομοσχέδιο για τις σταβλικές εγκαταστάσεις, το οποίο αναρτήθηκε στο διαδικτυακό τόπο opengov από τον πρώην πλέον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βαγγέλη Αποστόλου στις 16 του Αυγούστου, προανήγγειλε με δηλώσεις της στον ΑγροΤύπο, η νέα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Σύμφωνα με την υφυπουργό «σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές. Θα βασίζονται δε, στα σχόλια που θα συγκεντρωθούν κατά τη διαδιαδικασία της ανοικτής διαβούλευσης».

«Σίγουρα κάποια σημεία θα τα αλλάξουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ένα από αυτά θα είναι και το θέμα των ελάχιστων αποστάσεων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων», πρόσθεσε η υφυπουργός, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις.
Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με το άρθρο 3 του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου, ένας κτηνοτρόφος, αν δεν καταφέρει να εκδώσει άδεια ίδρυσης και άδεια λειτουργίας θα χάνει τη βασική ενίσχυση και την εξισωτική, ενώ παράλληλα, δε θα μπορεί να καταθέσει αίτηση ένταξης σε κανένα Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (βιολογικά, αυτόχθονες φυλές κ.α.). Οι συγκεκριμένες προβλέψεις ήδη έχουν ξεσηκώσει αντιδράσεις εκ μέρους των κκτηνοτρόφων, οπότε δεν αποκλείεται να αλλάξουν.

Η διαδικασία της διαβούλευσης ολοκληρώνεται στις 17 Αυγούστου και μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά, με βάση τη διαδικασία, που προβλέπεται 49 σχόλια επί του σχεδίου.

Πηγή: agrotypos.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team