Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ολοκληρώθηκε η νέα γεφυροπλάστιγγα Μεσοβούνου – Τέθηκε ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία

Ολοκληρώθηκε η νέα γεφυροπλάστιγγα Μεσοβούνου – Τέθηκε ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της νέας γεφυροπλάστιγγας στο Μεσόβουνο, Τοπική Κοινότητα του Δήμου Εορδαίας, για τη ζύγιση των αγροτικών προϊόντων που παράγει το γνωστό αυτό μηλοπαραγωγό και όχι μόνο χωριό της Εορδαίας και ήδη έχει τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία εδώ και μια εβδομάδα.

Tην ευαρέσκειά του για την ολοκλήρωση του έργου αυτού εξέφρασε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ (Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων) του Μεσοβούνου, Γιάννης Ασφαλτίδης, μιλώντας στο «e-ptolemeos».  Ανέφερε ειδικότερα ότι «έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της νέας γεφυροπλάστιγγας που είχε ανάγκη το Μεσόβουνο, έγινε η διαμόρφωση του χώρου και κάνουμε ένα στέγαστρο, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αδειοδότησης της νέας γεφυροπλάστιγγας».  Υπογράμμισε ότι το έργο αυτό ανέμεναν καιρό τώρα οι παραγωγοί και ο ΤΟΕΒ Μεσοβούνου, καθώς «η παλιά μικρή γεφυροπλάστιγγα είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του ’70 και είχαμε πρόβλημα, δεν μπορούσαν να ζυγίσουν το φορτίο τους τα μεγάλα φορτηγά και αναγκαζόμασταν να πηγαίνουμε σε διπλανά χωριά -κυρίως στους Πύργους, ενώ την τελευταία εβδομάδα που τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία η νέα γεφυροπλάστιγγα άρχισαν να έρχονται εδώ κάποιοι παραγωγοί από τους Πύργους για να ζυγίσουν την παραγωγή τους.»

Τόνισε ότι η κατασκευή της νέας γεφυροπλάστιγγας χρηματοδοτήθηκε από την Αντιπεριφέρεια της Π.Ε. Κοζάνης μέσω του ΕΑΠ (Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης) κι ενώ ο  προϋπολογισμός του έργου ανέρχονταν σε  170.000 ευρώ, με τη σημαντική έκπτωση του αναδόχου του έργου το κόστος ανήλθε σε περίπου 99.000 ευρώ, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «την μελέτη κατασκευής της νέας γεφυροπλάστιγγας έκανε δωρεάν η ΑΝΚΟ ΑΕ.»

Ο κ. Ασφαλτίδης ανέφερε επίσης ότι η νέα γεφυροπλάστιγγα που κατασκευάστηκε για λογαριασμό του ΤΟΕΒ Μεσοβούνου λειτουργεί με μάρκες – κάρτες που διαθέτει δωρεάν ο ΤΟΕΒ στους παραγωγούς – μέλη του και περιέχουν 50 μονάδες, «αλλά με τη λήξη της δοκιμαστικής λειτουργίας θα πληρώνουν ένα μικρό αντίτιμο για τα έξοδα και τις συντηρήσεις της γεφυροπλάστιγγας.»

Τα μέλη του ΤΟΕΒ Μεσοβούνου πού επιθυμούν να προμηθευτούν κάρτες ζύγισης πρέπει να επικοινωνήσουν με το Γραφείο του ΤΟΕΒ τις ώρες 09π.μ.-13μ.μ. ή στο Τηλ. 2463091110.

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή συζήτηση για το πρόγραμμα των 40εκ. ευρώ- Κασαπίδης: «Νιώθω τον πόνο και την αγωνία σας, παίρνω δύναμη να διεκδικήσω περισσότερα πράγματα»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail «Νιώθω τον πόνο και την αγωνία σας, θα είμαι μπροστά στα αιτήματά μας. Παίρνω δύναμη από εσάς για ...