Αρχική > Slider > Ολοκληρώθηκε η μελέτη για τη Μονάδα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης ΑμεΑ – Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Εορδαίας στη χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών με αναπηρία

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για τη Μονάδα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης ΑμεΑ – Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Εορδαίας στη χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών με αναπηρία

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Παραλαμβάνεται εντός της εβδομάδας από το Δήμο Εορδαίας η μελέτη του έργου «Μονάδα Διημέρευσης και Ημιαυτόνομης Διαβίωσης» για μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα με αναπηρία στην Πτολεμαΐδα, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, στη χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών με αναπηρία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο ξενοδοχείο “Παντελίδης” της Πτολεμαΐδας.

zamanidis

Ο δήμαρχος Εορδαίας συγχάρηκε το Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ατόμων με αναπηρία για το έργο του και ζήτησε συγνώμη «για όλα όσα δεν έγιναν τόσα χρόνια για τα άτομα με αναπηρία». Δήλωσε ότι η δημοτική αρχή εργάστηκε εδώ και ένα χρόνο για το Κέντρο Διημέρευσης και Ημιαυτόνομης Διαβίωσης ΑμεΑ και εντός της εβδομάδας παραλαμβάνεται από το δήμο η οριστική μελέτη του έργου που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, ενώ για την κατασκευή του είπε πως θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ. Σημείωσε δε ότι με προσωπική παρέμβαση αυξήθηκε ο αριθμός των ωφελουμένων σε 50 άτομα, 15 εκ των οποίων θα μπορούν να διανυκτερεύουν στη Μονάδα.

 

plakentas

Τη διαβεβαίωση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προχωρήσει η υποδομή αυτή έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, ο οποίος συγχάρηκε επίσης το σύλλογος Γονέων για το έργο του.

 

 

 

 

dimitriadis mimis

Στην αναγκαιότητα του έργου αυτού για το οποίο παλεύουν εδώ και 20 χρόνια οι γονείς παιδιών με αναπηρία αναφέρθηκε και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Π.Ε. Κοζάνης Μίμης Δημητριάδης.

 

 

 

 

antonaridis

Στην αναγκαιότητα κατασκευής της Μονάδας Ημιαυτόνομης Διαβίωσης στο κτήριο του γηροκομείου της μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας που βρίσκεται δίπλα στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο είχε αναφερθεί νωρίτερα ανοίγοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας, Στέλιος Αντωναρίδης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το συγκεκριμένο έργο ως «γεφύρι της Άρτας». Ζήτησε ταυτόχρονα να ξεκινήσει η καταγραφή των αναπήρων, έργα για την πρόσβαση των αναπήρων, αλλά και τη δημιουργία δημοτικού ΚΔΑΠ Παιδιών με αναπηρία, καθώς και την παραχώρηση ενός χώρου για το Κέντρο Φροντίδας για να απαλλαγεί ο σύλλογος των Γονέων Παιδιών ΑμεΑ από το δυσβάσταχτο βάρος του ενοικίου.

Ο κ. Αντωναρίδης εξέφρασε επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους εθελοντές που στηρίζουν το έργο του Συλλόγου και τη λειτουργία του Κέντρου Φροντίδας παιδιών ΑμεΑ, την ομάδα του Εορδαϊκού η οποία μοίρασε χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά, και κυρίως τον μέγα χορηγό του συλλόγου, επιχειρηματία Σάββα Μεντεκίδη, για τον οποίο είπε ότι «είναι ο δικό μας Άγιος Βασίλης», καθώς όπως τόνισε η εταιρεία ΣΕΛΙ είναι ο στυλοβάτης του συλλόγου.

mentekidis sav

Τα συγχαρητήριά του στο σύλλογο Γονέων Παιδιών ΑμεΑ και στους εθελοντές του Κέντρου Φροντίδας για το έργο που επιτελούν εξέφρασε ο Σάββας Μεντεκίδης, σημειώνοντας ότι η εταιρεία στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής υποστηρίζει δομές που αφορούν τα παιδιά, καθώς υποστηρίζει παράλληλα οικονομικά το Χαμόγελο του Παιδιού, το Σωματείο “Φλόγα” και Παιδιά με Καρκίνο Βόλου, καθώς και το Παιδικό Χωριό SOS στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση άνοιξε με χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τα παιδιά, τα οποία παρουσίασαν στη συνέχεια ένα χριστουγεννιάτικο θεατρικό δρώμενο και ολοκληρώθηκε με χορό και μουσική από την Ορχήστρα του Λεωνίδα Γρηγοριάδη.

Στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του συλλόγου με εντυπωσιακές κατασκευές, χειροτεχνήματα και χριστουγεννιάτικα στολίδια και γλυκίσματα που παρασκεύασαν τα παιδιά με τη βοήθεια των εθελοντών του Κέντρου Φροντίδας.

giorti amea 15 0012 3 theatrikobazargiorti amea 15 006

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη