Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των κατοίκων Δαμασκηνιάς και Δραγασιάς – Τι λένε γιατροί και κάτοικοι- Καλή η γενική εικόνα, αναμονή για τα αποτελέσματα

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των κατοίκων Δαμασκηνιάς και Δραγασιάς – Τι λένε γιατροί και κάτοικοι- Καλή η γενική εικόνα, αναμονή για τα αποτελέσματα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης η διαδικασία εξέτασης των κατοίκων της Δαμασκηνιάς, μετά την είσοδο στο χωριό δύο εθελοντών γιατρών από την Αθήνα, οι οποίοι «έσπασαν» ουσιαστικά το καθεστώς της καραντίνας πάντα με την άδεια και όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες από τους αρμόδιου φορείς.

Οι γιατροί έφτασαν τις πρωινές ώρες στο χωριό και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εξέτασαν όλους τους κατοίκους, ρωτώντας για την κατάσταση της υγείας τους και τα συμπτώματα τα οποία παρουσιάζουν, ενώ έλαβαν κάποια δείγματα τα οποία θα αναλυθούν ώστε να διαπιστωθεί αν κάποιος πάσχει από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» οι γιατροί μπήκαν λίγο μετά τις 11π.μ. στο χωριό και αναχώρησαν στις 2μ.μ., μεταφέροντας κατάσταση καλής εικόνας για τους κατοίκους καθώς δεν φαίνεται να υπάρχουν έντονα συμπτώματα. Ο ψυχολογικός τομέας είναι ίσως αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και φυσικά η ιατρική τους περίθαλψη, κυρίως και για λόγους πως πρόκειται για απομακρυσμένα χωριά.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι δηλώνουν ικανοποιημένοι έστω και ηθικά για τη σημερινή διαδικασία, θέλουν όμως να γνωρίζουν άμεσα τι συμβαίνει με την υγεία τους και αν έχουν προσβληθεί ή όχι από τον ιό.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team