Αρχική > Slider > Ολοκληρώθηκαν τα έργα του ΕΣΠΑ στην Εορδαία – Έργο- γέφυρα στο ΣΕΣ η ανάπλαση της Νότιας Εισόδου της Πτολεμαΐδας

Ολοκληρώθηκαν τα έργα του ΕΣΠΑ στην Εορδαία – Έργο- γέφυρα στο ΣΕΣ η ανάπλαση της Νότιας Εισόδου της Πτολεμαΐδας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Παρά την έντονη ανησυχία των περισσότερων δήμων της χώρας για την τύχη των έργων που υλοποιούν με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, καθώς λήγει το συγκεκριμένο πρόγραμμα στις 31 Δεκεμβρίου 20014 και πολλά έργα κινδυνεύουν να μην εκτελεστούν, στο δήμο Εορδαίας ολοκληρώθηκαν τα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και αυτές τις μέρες γίνεται η παραλαβή τους.

Συγκεκριμένα, ο δήμος Εορδαίας πληρώνει τις μέρες αυτές τους εργολάβους που εκτέλεσαν τα έργα και παραλαμβάνει τα έργα, καθώς στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο εγκρίθηκαν τα πρωτόκολλα προσωρινής παραλαβής των έργων, η παραλαβή μελετών και η εξόφληση έργων. Εξάλλου, στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Εορδαίας επρόκειτο να εγκριθούν οι ΑΠΕ (ανακεφαλαιωτικοί πίνακες έργων) και τα πρωτόκολλα παραλαβής των τελευταίων έργων, καθώς και η παραλαβή μελετών διαφόρων έργων που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ.

polyxronidis KOST

«Δεν κινδυνεύουν τα έργα του ΕΣΠΑ. Έκλεισαν όλα τα έργα του ΕΣΠΑ στην Εορδαία, καθώς έχει ολοκληρωθεί το φυσικό αντικείμενο των έργων και μέχρι 31 Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί και το οικονομικό αντικείμενο των έργων αυτών, δηλαδή θα εξοφληθεί και ο τελευταίος λογαριασμός», δήλωσε στον «Π» ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων δήμου Εορδαίας, Κώστας Πολυχρονίδης, επισημαίνοντας ότι «τις μέρες αυτές γίνεται η παραλαβή των έργων.» Σημείωσε μάλιστα ότι «εάν δεν υπήρχαν τα προβλήματα με τα capital controls αρκετά έργα θα μπορούσαν να έχουν ολοκληρωθεί νωρίτερα, από το καλοκαίρι, αφού οι εργολάβοι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν τις εργασίες γιατί δεν πληρώνονταν».

Πρόκειται, είπε, για την κατασκευή του «Κέντρου Διάσωσης, Ανάδειξης και Διάδοσης του Πολιτισμού των Ελλήνων της Ανατολής» στο οποίο θα στεγαστεί ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας και την ανακαίνιση «Αναβάθμιση και διαμόρφωση του Πνευματικού Κέντρου Πτολεμαΐδας», αλλά και έργα ύδρευσης- αποχέτευσης που υλοποιεί η ΔΕΥΑ Εορδαίας από το ΕΣΠΑ.

Επίσης για έργα ανάπλασης της Βόρειας εισόδου της πόλης της Πτολεμαΐδας έως και την περιοχή του δημοτικού κολυμβητηρίου, την ανάπλαση του αύλειου χώρου του ΕΑΚ, την ανάπλαση τμημάτων των οδών Φούφα, Δημοκρατίας και Βασ. Κωνσταντίνου, την ανάπλαση της οδού Τσαλδάρη και Επιβατών έως τον Ι. Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και οικιστικές αναπλάσεις στις Τοπικές Κοινότητες Άρδασσας, Βλάστης, Περδίκκα και Φούφα.

zamanidis

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη διαβεβαίωση ότι έχουν ολοκληρωθεί τα έργα του ΕΣΠΑ έδωσε και ο δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ερωτηθεί σχετικά από τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Στέφανο Μπίγγα:  «Δίνοντας έναν μεγάλο αγώνα θα ολοκληρωθούν όλα τα έργα. Απ’ ό,τι φαίνεται επιστροφή πόρων δεν θα υπάρξει σε κανένα απολύτως έργο. Νομίζω ότι είμαστε από τους λίγους δήμους που έχουν τελειώσει όλα τα έργα και δεν έχουμε προβλήματα.» Σημείωσε ότι μένει ένα μικρό κομμάτι στον Φούφα, το οποίο θα επαναδημοπρατηθεί και πως ο προϋπολογισμός του κομματιού αυτού είναι κάτω από 50.000 ευρώ και πως γίνεται μεγάλος αγώνας για να ολοκληρωθεί  εσωτερική μόνωση του κτηρίου των Ελλήνων της Ανατολής (των Ποντίων.) «Εάν υπάρξει κάποιο μικρό ποσό το οποίο δεν θα μπορέσει να πληρωθεί θα πληρωθεί από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων. Σε κανένα άλλο έργο δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Είμαστε από τους λίγους δήμους που είμαστε σε τόσο καλή κατάσταση», είπε, τονίζοντας ότι οι υπηρεσίες του δήμου υπερέβαλλαν εαυτόν για να υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα.

Σημειωτέον ότι το μόνο έργο του ΕΣΠΑ που θα πάει έργο- γέφυρα στο ΣΕΣ (νέο ΕΣΠΑ) είναι η ανάπλαση της Νότιας εισόδου της πόλης της Πτολεμαΐδας μετά από σχετική έγκριση της Διαχειριστικής Αρχής, όπως δήλωσε ο Κώστας Πολυχρονίδης.

2 stegi pontion3 voreia eisodos 2 ptolem4 EAK anaplasi

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη