Αρχική > Slider > Ολοκληρώνεται η καταγραφή ακινήτων στους Αναργύρους – Με διακοπή επιδότησης ενοικίου απείλησε η ΔΕΗ κατοίκους για να ανακαλέσουν τις μηνύσεις!

Ολοκληρώνεται η καταγραφή ακινήτων στους Αναργύρους – Με διακοπή επιδότησης ενοικίου απείλησε η ΔΕΗ κατοίκους για να ανακαλέσουν τις μηνύσεις!

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταγραφή των περίπου 350 ακινήτων στους Αναργύρους, Τοπική Κοινότητα του Δήμου Αμυνταίου, για την καταβολή των αποζημιώσεων στους κατοίκους του οικισμού, για τις ζημίες που υπέστησαν οι περιουσίες τους από την μεγάλη κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου – Φιλώτα τον Ιούνιο του 2017 και είχε ως συνέπεια την εκκένωση του οικισμού αλλά και την απόφαση μετεγκατάστασής του.

Τα παραπάνω δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αναργύρων Γιώργος Τσισμαλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στην απειλή που δέχθηκαν κάποιες οικογένειες των Αναργύρων από τη ΔΕΗ, ότι σε περίπτωση που δεν αποσύρουν τις μηνύσεις τους η ΔΕΗ θα τους κόψει την επιδότηση ενοικίου! «Κάτοικοι, αλλά και εγώ ο ίδιος, δέχθηκα τηλεφώνημα από τη διεύθυνση του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας το οποίο έλεγε ότι οι 70 οικογένειες που κατέθεσαν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου μετά την κατολίσθηση, να τις αποσύρουν, διότι αλλιώς θα κοπεί η επιδότηση ενοικίου στις 10 από αυτές τις οικογένειες που παίρνουν επιδότηση.»  Σημείωσε ότι αμέσως ενημέρωσε σχετικά τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη και τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ της Π.Ε. Φλώρινας Κώστα  Σέλτσα «για να παρέμβουν στη ΔΕΗ και στο μεταξύ το θέμα τακτοποιήθηκε, αφού δόθηκε διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσουν να παίρνουν κανονικά την επιδότηση ενοικίου».

Ενημέρωση για τα παραπάνω θέματα έγινε το Σάββατο και σε ενημερωτική συνάντηση μερίδας κατοίκων των Αναργύρων με τον νομικό τους σύμβουλο, ο οποίος τούς συνέστησε να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να υποβάλλουν ενστάσεις -εάν χρειαστεί- μόλις αναρτηθούν οι καταστάσεις των προς αποζημίωση ακινήτων.

Στο μεταξύ μιλώντας στον «e-ptolemeos.gr» ο πρόεδρος των Αναργύρων δήλωσε ότι «έχουν ολοκληρωθεί οι φάκελοι για το μεγαλύτερο μέρος των ακινήτων στους Αναργύρους, αν και έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί έως 28 Φεβρουαρίου, αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί έγκαιρα η καταγραφή τους». Πρόσθεσε ότι «οι φάκελοι αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος της εβδομάδας, καθώς πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα η καταγραφή άλλων 10 σπιτιών και υπολείπεται η καταγραφή άλλων 25». Ο κ. Τσισμαλίδης υπογράμμισε μάλιστα ότι τα ακίνητα (σπίτια, οικόπεδα κλπ.) από 230 που υπολογίζονταν αρχικά ανέρχονται τελικά σε περίπου 350: «Τα 230 ακίνητα έφθασαν τα 350 διότι κάποια οικοδομικά τετράγωνα που φαίνονταν στο χάρτη ως ένα ενιαίο οικόπεδο, έχουν μέσα 19-20 σπίτια».

Ο πρόεδρος των Αναργύρων πρόσθεσε τέλος ότι θα έχει συνάντηση αύριο Τρίτη με τον προϊστάμενο της Τοπογραφικής Υπηρεσίας Φλώρινας «προκειμένου να παραδοθούν άλλοι 100 φάκελοι και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα παραδοθούν και οι υπόλοιποι ώστε να προωθηθούν στο δήμο Αμυνταίου για τα περεταίρω».

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη