Αρχική > Αρθρογραφία > Ωιμέ!  Που θα στεγάσουμε το τμήμα Εργοθεραπείας… – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

Ωιμέ!  Που θα στεγάσουμε το τμήμα Εργοθεραπείας… – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

  Πτολεμαΐδα 23-5-2019

Σε δημόσια συζήτηση (τηλεμαχία, ντιμπέιτ) σε τοπικό κανάλι ρωτήθηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Εορδαίας που θα στεγάσουν το νέο τμήμα Εργοθεραπείας που θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο 2019 στην Πτολεμαΐδα, μια και δεν μερίμνησαν οι αυτοδιοικητικές αρχές να υπάρχουν προκαταβολικά διαθέσιμες εγκαταστάσεις. Απλά δεν προστέθηκε στην ερώτηση μήπως θα έπρεπε «προσωρινά» να μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ στα Κοίλα ………..

Οι πολίτες, οι φορείς και οι αρχές της Πτολεμαΐδας διεκδίκησαν αποφασιστικά και αποτελεσματικά όπως αποδείχθηκε μέχρι τέλους τη Σχολή Ιατρικών Επιστημών και το κατάφεραν. Κανείς δεν γνωρίζει εκ των προτέρων τις Σχολές & τα Τμήματα ΑΕΙ και πως θα τα κατανείμει ο νόμος του Αρβανιτόπουλου (σχέδιο ΑΘΗΝΑ) ή νόμος Γαβρόγλου κ.λπ. Να έχουμε κάποιο σχέδιο για τη στέγαση του τμήματος Εργοθεραπείας, αλλά όχι και έτοιμο κτίριο που να περιμένει!

Για να θυμούνται και να μαθαίνουν ερωτώντες και απαντώντες:

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ιδρύθηκε το 2002 και από τότε στεγάζεται στην Κοζάνη σε διάσπαρτα μισθωμένα κτίρια. Μετά από 17 χρόνια λειτουργίας έχει ακόμα τρία (3) μισθωμένα κτίρια. Σταδιακά παραχωρήθηκαν από το Δήμο ένα παλιό Γυμνάσιο και όταν μετακόμισε η έδρα της Περιφέρειας στην χιλιο-πληρωμένη από τους φορολογούμενους ΖΕΠ παραχωρήθηκε το παλιό κτίριο της Περιφέρειας στο Πάρκο Αγίου Δημητρίου. Εκεί στεγάζονται έκτοτε η Πρυτανεία, η Επιτροπή Ερευνών και άλλες διοικητικές υπηρεσίες.

Για πολλά χρόνια ο δήμος Κοζάνης ζητά χώρο για να στεγαστεί η Πανεπιστημιούπολη. Η παραχώρηση πέντε (5) περίπου στρεμμάτων έγινε το 2009 από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με πρωτεργάτη τον συντοπίτη μας τότε Υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο. Να σημειωθεί ότι η δυνατότητα της Πανεπιστημιούπολης στη ΖΕΠ είναι να φιλοξενήσει μόνο τρία (3) Τμήματα και κάποιες υπηρεσίες! Το πανεπιστήμιο θα στεγάζεται βασικά στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ.

Που θα στεγασθεί το νέο τμήμα Εργοθεραπείας:

-Οι 50 φοιτητές του Α΄ Εξαμήνου και οι 50 φοιτητές του Β΄ Εξαμήνου θα στεγαστούν μαζί με τους φοιτητές του Τμήματος Μαιευτικής (εφικτό και διασφαλισμένο).

-Θα μπορούσαν επίσης να στεγαστούν με μίσθωση σε άδεια μεγάλα-πολλών τετραγωνικών μέτρων  κτίρια και μάλιστα στο κέντρο της Πτολεμαΐδας όπως το πρώην ΙΚΑ (κτίριο Τζιάτζιου), στο κτίριο της υπό μεταφοράν Οικονομικής Εφορίας (Μπαλταδώρου) κ.α.

-Είναι αυτονόητο ότι οι σταθερές και μόνιμες υποδομές της Σχολής Επιστημών Υγείας (και μάλιστα για περισσότερα Τμήματα) θα γίνουν κοντά στο ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ όπου υπάρχει τεράστιος  χώρος (και δημοτικός) για το αμοιβαίο όφελος Σχολής και Νοσοκομείου.

 

 

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Μιχάλης Ραμπίδης