Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Οι βάσεις εισαγωγής για το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας – Μόλις 8 τμήματα πάνω από τη «βάση» – Πολύ υψηλά το Τμήμα Εργοθεραπείας Πτολεμαΐδας (πίνακες)

Οι βάσεις εισαγωγής για το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας – Μόλις 8 τμήματα πάνω από τη «βάση» – Πολύ υψηλά το Τμήμα Εργοθεραπείας Πτολεμαΐδας (πίνακες)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Μόλις 8 σχολές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας περνούν τη «βάση» του δέκα, με βάση τα αποτελέσματα των βάσεων 2019 για τα πανεπιστήμια της χώρας, που ανακοίνωσε το υπουργείο παιδείας μόλις σήμερα το πρωί. Όπως βλέπουμε στους συγκριτικούς πίνακες του υπουργείου, που δείχνουν τα μόρια 2019 και επίσης τα μόρια 2018 για όσες σχολές υπάρχει αντιστοιχία (βλέπε ΗΜΕΡΗΣΙΑ), πάνω από τη βάση είναι και σε πολύ υψηλή βάση το νέο τμήμα Εργοθεραπείας στην Πτολεμαΐδα με 14.505 μόρια, το Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Κοζάνης με 13730, το Μαιευτικής στην Πτολεμαΐδα με 12.101, το Μηχανολόγων Μηχανικών με 14.736 (και πτώση σε σχέση με πέρυσι 740 μόρια), το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας με 12.647 (και πτώση σε σχέση με πέρυσι), το Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών με 11.408 (και εδώ σημειώθηκε πτώση από πέρυσι), το Χημικών Μηχανικών Κοζάνης με 14.283 μόρια και ανέλπιστα καλά πήγε η Ψυχολογία Φλώρινας με 16.641 μόρια που αποτελεί και την σχολή με την υψηλότερη βάση εισαγωγής στο ΠΔΜ.
Η εξήγηση που δίνει ο μέχρι πρότινος πρύτανης Αντώνης Τουρλιδάκης στον «Π» για τα αποτελέσματα εισαγωγής, είναι πως και στην περιοχή μας ακολουθούν την πανελλαδική τάση, που θέλει τα τμήματα πανεπιστημίου που προέρχονται από τα ΤΕΙ να έχουν χαμηλές βάσεις εισαγωγής, κάτι που ισχύει και σε άλλα ιδρύματα. Επίσης, ο ίδιος στάθηκε στα πολυτεχνικά τμήματα που κράτησαν τις βάσεις τους, στα δύο τμήματα της Πτολεμαΐδας, ιδίως στο Εργοθεραπείας, αλλά και στην Ψυχολογία της Φλώρινας.

 

δείτε αναλυτικότερα τις βάσεις εδώ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη