Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Οι πρώτες επενδύσεις βιομηχανικής κάνναβης σε Κοζάνη και Καστοριά, σε εκτάσεις 60 στρεμμάτων

Οι πρώτες επενδύσεις βιομηχανικής κάνναβης σε Κοζάνη και Καστοριά, σε εκτάσεις 60 στρεμμάτων

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ραγδαία αύξηση καταγραφεί τους τελευταίους μήνες το διεθνές ενδιαφέρον για επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα στον πολλά υποσχόμενο κλάδο της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης. Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων της νέας αυτής αγοράς, οι συνολικές επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα μπορούν να ξεπεράσουν ακόμη και το 1,5 δισ. ευρώ μέσα σε μία διετία, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η voria.gr.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ, όπως τονίζει η υπεύθυνη της εταιρείας Golden Greece Holdings που ιδρύθηκε το 2017 και σήμερα έχει υπό την ομπρέλα της 14 θυγατρικές στην καλλιέργεια, παραγωγή και διάθεση προϊόντων “πράσινου χρυσού, κ. Ουρανία Πατρονοπούλου,  υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από Έλληνες ιδιοκτήτες γεωργικών εκτάσεων για να “μπουν στο παιχνίδι”. Ήδη η εταιρεία διαχειρίζεται τέσσερις εκτάσεις των 60 στρεμμάτων έκαστη, δύο στο Κιλκίς, μία στην Καστοριά και μία στην Κοζάνη. Μάλιστα στους υποψηφίους αγρότες προσφέρονται δελεαστικοί μισθοί της τάξης των 3000-3500 ευρώ μηνιαίως.

Να σημειωθεί πως τα επενδυτικά σχέδια στον κλάδο της φαρμακευτικής κάνναβης είναι επιλέξιμα προς υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο 4399/2016. Το ύψος της ενίσχυσης κυμαίνεται από 10% έως 55% και μπορεί να λάβει, μεταξύ άλλων τις εξής μορφές: φοροαπαλλαγή επί των ετησίων κερδών προ φόρων σε βάθος έως 15 ετών, επιχορήγηση κεφαλαίου, επιδότηση μισθολογικού κόστους για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, σταθερός συντελεστής φορολογίας εισοδήματος (για επενδύσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ).

 

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team