Αρχική > Slider > Οι εργαζόμενοι της Euromedica διεκδικούν τα δεδουλευμένα – Η δίκη στο ειρηνοδικείο Κοζάνης αναβλήθηκε για την Παρασκευή

Οι εργαζόμενοι της Euromedica διεκδικούν τα δεδουλευμένα – Η δίκη στο ειρηνοδικείο Κοζάνης αναβλήθηκε για την Παρασκευή

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Στα δικαστήρια έφτασε την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 το θέμα με τους απλήρωτους εργαζόμενους της κλινικής «Ζωδόχος Πηγή» της Euromedica στην Κοζάνη, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν προβεί σε σειρά κινητοποιήσεων, καθώς το πρόβλημα της απλήρωτης εργασίας χρονίζει, παρά τις υποσχέσεις για καταβολή των δεδουλευμένων που έχει δώσει κατ’ επανάληψη η εταιρία.

Οι 39 εργαζόμενοι έχουν περιέλθει σε απόγνωση, αφού είναι απλήρωτοι 6-7 μήνες και τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η επιχείρηση και διεκδικούν ανέρχονται σε περίπου 185.000 ευρώ. Το πρωί της Τετάρτης η υπόθεση ήρθε στο ειρηνοδικείο Κοζάνης, όπου οι εργαζόμενοι μέσω του δικηγόρου τους, απαίτησαν την  προσωρινή επιδίκαση των μισθών που τους οφείλει η εργοδοσία. Ο συνήγορος της εταιρίας ζήτησε ωστόσο αναβολή, προκειμένου ο πελάτης του, δηλαδή η εταιρία Euromedica να προετοιμαστεί, αίτημα που έκανε δεκτό η πρόεδρος του δικαστηρίου, η οποία προσδιόρισε τη δίκη για την προσεχή Παρασκευή 13 Ιουλίου.

Να σημειωθεί ότι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι που συνεχίζουν να προσφέρουν κανονικά τις υπηρεσίες τους, έχουν φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο, καθώς από πέρυσι άρχισαν τα προβλήματα πληρωμών των δεδουλευμένων. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι «είναι πλέον θέμα επιβίωσης. Είμαστε οικογενειάρχες και αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες υποχρεώσεις των οικογενειών μας. Φτάσαμε στο σημείο να συντηρούμαστε με δανεικά που μας δίνουν συγγενείς και φίλοι, αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, καθώς σε συνθήκες κρίσης κανείς δεν έχει δυνατότητα να δίνει δανεικά».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η εργοδοσία είχε προτείνει την  εκχώρηση απαιτήσεων τεσσάρων μισθών στους εργαζόμενους, έπειτα από διαβουλεύσεις που είχαν πραγματοποιηθεί και με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης. Όμως, η εταιρία παρά τις υποσχέσεις δεν ανταποκρίθηκε και οι εργαζόμενοι έμειναν για άλλη μια φορά «ξεκρέμαστοι», αφού δεν τους καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα.

Τώρα εναποθέτουν τις ελπίδες στη δίκη της Παρασκευής στο ειρηνοδικείο Κοζάνης, αναμένοντας μια απόφαση που θα τους δικαιώνει. Γι’ αυτό ζητούν την προσωρινή επιδίκαση μισθών, ενώ φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον δικαστικό αγώνα μέχρι την τελική δικαίωσή τους. Στη συνέχεια ακολουθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία αναμένεται να εκδικαστούν κατά τον Σεπτέμβριο, με αποκορύφωμα την αγωγή που πρόκειται να καταθέσει ο δικηγόρος τους κατά της εργοδοσίας.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας