Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Μνημεία της Εορδαίας > Οδοιπορικό στα μνημεία της Εορδαίας: H κρήνη στον περιφερειακό δρόμο της Βλάστης

Οδοιπορικό στα μνημεία της Εορδαίας: H κρήνη στον περιφερειακό δρόμο της Βλάστης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ο περιφερειακός δρόμος της Βλάστης είναι αυτός που ξεκινάει από το κτήμα Γιαννιώτη στη βόρεια πλευρά του χωριού, διασχίζει κυκλικά τα λιβάδια και καταλήγει στη νοτιοδυτική πλευρά συναντώντας τον κεντρικό επαρχιακό δρόμο που οδηγεί προς το Σισάνι.

Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου (σε ευθεία γραμμή) βορειοδυτικά από το κέντρο της Βλάστης και τριακοσίων μέτρων νοτιοδυτικά από την κτηνοτροφική μονάδα, πάνω στον περιφερειακό δρόμο, υπάρχει κρήνη με κιόσκι. Πρόκειται για μια πέτρινη κατασκευή η οποία καλύπτεται με ξύλινο στέγαστρο η σκεπή του οποίου είναι ντυμένη με κεραμίδια. Όπως η συντριπτική πλειοψηφία των κρηνών της Βλάστης, έτσι και αυτή είναι αναπαλαιωμένη. Την αναπαλαίωση ανέλαβε η Τασούλα Τριανταφύλλου το 1999. Το όνομα της δεν αναγράφεται πουθενά όμως το έτος της αναπαλαίωσης είναι χαραγμένο στην αριστερή κολόνα του στεγάστρου.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Θοδωρής Πασσαλίδης

"Γεννήθηκε το 1986 στην ελληνίδα γη της Εορδαίας. Πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι σε ηλικία μερικών λεπτών από την Πτολεμαΐδα στην Θεσσαλονίκη (μέσω Άγρα). Έκτοτε, έχοντας ως εφόδια ένα πτυχίο Ψυχολογίας αποκτηθέν υπό την σκέπη του αττικού ουρανού και μια γκρίζα τραγιάσκα στο κεφάλι του, περιηγείται την πολιτιστική επικράτεια μελετώντας την ποίηση και την μνήμη."