Αρχική > Αρθρογραφία > Οχτώ σημεία για το επιμελητήριο – Γράφει ο Χρυσοβέργης Κρυσταλλίδης

Οχτώ σημεία για το επιμελητήριο – Γράφει ο Χρυσοβέργης Κρυσταλλίδης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Οι εκλογές στο Επιμελητήριο πλησιάζουν, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες θα γνωρίζουμε ποιόν θα επιλέξουν, οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι, ότι μπορεί να διασφαλίσει καλύτερα το μέλλον του ιδιωτικού τομέα στο νομό Κοζάνης.

Είμαι ένας από τους πολλούς υποψηφίους σε αυτές τις εκλογές, όμως δεν κατέρχομαι σε αυτές χωρίς περιεχόμενο, χωρίς να γνωρίζω γιατί είμαι σε αυτό τον συνδυασμό και όχι αλλού, έχω θέσεις, έχω προτάσεις που ακουμπούν σε καίρια και διαχρονικά προβλήματα, που αφορούν το σύνολο των επαγγελματιών, περιγράφουν την καθημερινότητα των επαγγελματιών αλλά συνάμα δείχνουν και τον τρόπο με τον οποίο επιθυμώ να λειτουργήσει το Επιμελητήριο από εδώ και στο εξής.

1ον : κατάθεση πρότασης για την δημιουργία ενός αυστηρού πλαισίου νόμου που θα προστατεύει τους επαγγελματίες από τους κακοπληρωτές, είτε αυτό είναι το δημόσιο είτε ιδιώτες.

2ον: κατάθεση πρότασης για την μη απόδοση ΦΠΑ σε τιμολόγια τα οποία είναι ανείσπρακτα, η απόδοση του ΦΠΑ να γίνεται με την εξόφληση των τιμολογίων.

3ον: Να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του τρόπου ασφάλισης των επαγγελματιών, ιδιωτική ασφάλιση η δημόσια.

4ον : ο εκσυγχρονισμός της διαδικασίας πρόσληψης και απόλυσης ενός υπαλλήλου με αυτοματοποιημένες διαδικασίες μέσα από ιντερνετική πλατφόρμα του υπουργείου.

5ον: Διοργάνωση μιας εμπορικής έκθεσης στην Πτολεμαΐδα υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου και με την συμμετοχή όλων των εμπορικών συλλόγων του νομού.

6ον: Διοργάνωση κλαδικών εκθέσεων, στον χώρο του εκθεσιακού κέντρου στα Κοίλα Κοζάνης για όλους τους κλάδους του Επιμελητηρίου ξεχωριστά και ανάδειξη των επαγγελματιών ειδικά ανά περίπτωση και κλάδο, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου.

7ον: δημιουργία ομάδων εργασίας ανά κλάδο, με σκοπό την αμεσότερη επαφή και επικοινωνία των επαγγελματιών με το Επιμελητήριο, την συγκέντρωση προτάσεων και προβλημάτων για ταχύτατη μετάδοση τους στο προεδρείο του Επιμελητηρίου.

8ον: δημιουργία μιας εφαρμογής για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones) μέσα από την οποία θα υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης των μελών του Επιμελητηρίου για τις δραστηριότητες και τις δράσεις του, για τα προγράμματα χρηματοδότησης που μπορεί να τρέχουν αλλά να δίνει και την δυνατότητα να μπορούν τα μέλη να πληρώνουν την συνδρομή τους ηλεκτρονικά.

Φίλες και φίλοι όλων των κλάδων, με συνέπεια, διεκδικήσεις και τον επιχειρηματία στο κέντρο των εξελίξεων,

έχω το θάρρος και καταθέτω δημοσίως τις θέσεις μου και με αυτές διεκδικώ την στήριξη σας στην εκλογική διαδικασία.

 

Χρυσοβέργης Κρυσταλλίδης

Τμήμα μεταποίησης

στο συνδυασμό

«Ανάπτυξης Επιμελητήριο»

Με επικεφαλής τον Γιάννη Μητλιάγκα.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Σούλης Κρυσταλλίδης

Χρυσοβεργης Κρυσταλλιδης...επώνυμο συνώνυμο των κουφωμάτων αλουμινίου! Σπούδασε Ηλεκτρολόγος μηχανικός Τ.Ε. Αν και γράφει με το αριστερό...αρθρογραφεί φιλελεύθερα!