Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Όχι της ΠΕΔ σε αίτημα της ΔΙΑΔΥΜΑ – Ζητάει 150.000 ευρώ από τον Τοπικό Πόρο για επικοινωνιακές δράσεις

Όχι της ΠΕΔ σε αίτημα της ΔΙΑΔΥΜΑ – Ζητάει 150.000 ευρώ από τον Τοπικό Πόρο για επικοινωνιακές δράσεις

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ένα ηχηρό «όχι» εισέπραξε η ΔΙΑΔΥΜΑ από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, στο αίτημά της να διατεθεί ένα ποσό 150.000 ευρώ από τον Τοπικό Πόρο για επικοινωνιακές δράσεις της επόμενης πενταετίας.

Στη σημερινή της συνεδρίαση η ΠΕΔ συζήτησε το θέμα «πρόταση ΔΙΑΔΥΜΑ για δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών». Παραβρέθηκε εκ μέρους της ΔΙΑΔΥΜΑ ο Κώστας Τσιόπτσιας, διευθυντής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της εταιρίας, ο οποίος ενημερώνοντας το σώμα, υπογράμμισε: «Κατά τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης στην οποία συζητήθηκε το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠεΣΔΑ) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τέθηκε από τους παριστάμενους το ζήτημα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών. Από τη συζήτηση προέκυψε η ανάγκη υλοποίησης δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και ως πιθανή πηγή χρηματοδότησης προτάθηκε – με προτροπή του περιφερειάρχη – ο Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης, αφού όμως θα υπάρξει η σύμφωνη γνώμη της ΠΕΔ».

Σύμφωνα με πληροφορίες στο αίτημα της ΔΙΑΔΥΜΑ, ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης, εμφανίστηκε θετικός, προτείνοντας να δοθεί το ποσό των 150.000 ευρώ από τον Τοπικό Πόρο, για τον σχεδιασμό δράσεων μιας τριετίας. Η ΔΙΑΔΥΜΑ προβλέπει στον προϋπολογισμό της 500.000 ευρώ για επικοινωνιακές δράσεις στην προσεχή πενταετία. Υπολόγιζε βεβαίως στις 150.000 του Τοπικού Πόρου, για την οποία όμως θα έπρεπε να υπάρχει σύμφωνη γνώμη και της ΠΕΔ, η οποία όμως απάντησε ότι δεν μπορεί να διαθέσει αυτά τα χρήματα, πόσο μάλλον που η ΔΕΗ δεν καταβάλλει κανονικά τις δόσεις και οι δήμοι έχουν «λαμβάνειν».

Κατά συνέπεια το θέμα πρέπει να εξεταστεί εκ νέου μεταξύ ΔΙΑΔΥΜΑ και Περιφέρειας.

Επίσης, ζητήθηκε εκπρόσωπος της ΠΕΔ στην υπό σύσταση ομάδα εργασίας Δυτικής Μακεδονίας από τη Γ.Γ. Ενέργειας & και Ορυκτών Πρώτων Υλών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η ΠΕΔ όρισε τακτική εκπρόσωπο την αντιπρόεδρο Παρασκευή Βρυζίδου και αναπληρωματική το μέλος Βάια Δινοπούλου.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας