Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Όχι στην κατασκευή νέων σταθμών διοδίων στη Μπάρα Σιάτιστας λέει το ΚΚΕ Δ. Μακεδονίας

Όχι στην κατασκευή νέων σταθμών διοδίων στη Μπάρα Σιάτιστας λέει το ΚΚΕ Δ. Μακεδονίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ εκφράζει την κάθετη εναντίωσή της στην κατασκευή σταθμών διοδίων στην περιοχή της Μπάρας Σιάτιστας.

Η έναρξη των εργασιών κατασκευής, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, επιβεβαιώνει ότι η αντιλαϊκή πολιτική έχει συνέχεια, είτε με τη μία, είτε με την άλλη κυβέρνηση. Το γεγονός αυτό μπορεί και πρέπει να αποτελέσει κριτήριο για τη στάση του λαού της περιοχής στις αυριανές εκλογές. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι δεσμευμένοι στην εξασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, αδειάζοντας τις τσέπες του λαού.

Τα διόδια είναι μέρος της φοροληστείας που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού, διαχρονικά, όλες οι κυβερνήσεις και η ΕΕ, για να προστατέψουν και να αυξήσουν τα κέρδη των ομίλων που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς δρόμους.

Αποτελεί πρόκληση για το λαό της περιοχής, που δοκιμάζεται από όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, την ανεργία, τη φτώχεια, την απλήρωτη δουλειά και την εκμετάλλευση, να χρυσοπληρώνει τους δρόμους και να του φορτώνουν και από πάνω και άλλα διόδια. Οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει τριπλά και τετραπλά μέσω της φορολογίας και των τελών τους αυτοκινητόδρομους.

Είναι άμεση ανάγκη να οργανωθεί και να δυναμώσει η πάλη για την αποτροπή της δημιουργίας νέων διοδίων. Στην προσπάθεια αυτή μπορούν και πρέπει να πρωτοστατήσουν όλοι οι μαζικοί φορείς του λαού της περιοχής (σωματεία, σύλλογοι).

Να μην επιτρέψουν να ξεγελαστούν από διάφορους τοπικούς παράγοντες που αντιτίθενται στα διόδια με την σημερινή τους μορφή, αλλά υπερθεματίζουν για την ανάγκη έναρξης λειτουργίας αναλογικών διοδίων ή ζητάνε να κατασκευαστούν οι σταθμοί των διοδίων σε άλλες περιοχές.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, όλο το λαό να παλέψουν για την κατάργηση των διοδίων. Να διεκδικήσουν:

  • Να ματαιωθεί η κατασκευή των νέων διοδίων.
  • Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια. Να ακυρωθεί κάθε συμφωνία που εκχωρεί τους οδικούς άξονες στους ιδιώτες.
  • Απαιτούμε δρόμους ελεύθερους, χωρίς διόδια, ασφαλείς για να εξυπηρετείται άνετα και γρήγορα ο λαός, ο οποίος πλήρωσε και πληρώνει τεράστιους φόρους, φόρο καυσίμων, τέλη κυκλοφορίας κ.λπ. Τα έργα και τις υποδομές να τα αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και το περιβάλλον.

 

 

Κοζάνη, 6/7/2019

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team