Αρχική > Ατζέντα Προσλήψεων > ΟΑΕΔ: Αυτές είναι οι 60.000 θέσεις εργασίας του 2018

ΟΑΕΔ: Αυτές είναι οι 60.000 θέσεις εργασίας του 2018

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Την ηλεκτρονική εγγραφή των ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ και την ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας, από την πρώτη στιγμή χωρίς τη φυσική παρουσία του ανέργου, θα δρομολογήσει εντός του 2018 ο ΟΑΕΔ, εξαγγέλλει στην συνέντευξη της στο ένθετο «Καριέρα+Εργασία» της ΕΦΣΥΝ, η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη. «Εκτός από το τηλεφωνικό μας κέντρο που λειτουργεί άρτια, το νέο portal μας που συνεχώς βελτιώνεται και την υπηρεσία υποδοχής σε κάθε Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) του Οργανισμού, δρομολογούμε σύντομα την ηλεκτρονική εγγραφή των ανέργων και την ηλεκτρονική αίτηση για επίδομα ανεργίας, ως δυνατότητα κάθε ενδιαφερόμενου. Με τον περιορισμό της αναγκαίας φυσικής παρουσίας, θα μειωθούν στο ελάχιστο οι ουρές στα ΚΠΑ», λέει χαρακτηριστικά κ κ. Καραμεσίνη.

Παράλληλη, η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ παρουσιάζει τα προγράμματα που δρομολογεί ο Οργανισμός, εντός του 2018, τα οποία θα  δημιουργήσουν συνολικά 60.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ εκτιμά ότι το ποσοστό της ανεργίας εντός του 2018 θα υποχωρήσει «οπωσδήποτε κάτω του 20% και μάλλον γύρω στο 19,5%».

Τέλος, η κ. Καραμεσίνη ξεκαθαρίζει το τοπίο των επιδομάτων, παρουσιάζοντας αναλυτικά τις παροχές του ΟΑΕΔ προς τους ανέργους,σημειώνοντας με έμφαση ότι στόχος του Οργανισμού είναι να «καταστεί μια σύγχρονη κοινωνική υπηρεσία, χρήσιμη πρωτίστως στους ανέργους, που έχουν δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και την προσωπική εξέλιξη, αλλά και στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, παρέχοντας στις επιχειρήσεις το κατάλληλο εργατικό δυναμικό».

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ Μαρίας Καραμεσίνη στο ένθετο «Καριέρα+Εργασία» της ΕΦΣΥΝ είναι το εξής:

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε  ότι  το ποσοστό της ανεργίας το 2018 θα πέσει κάτω από 20% μετά από πολλά χρόνια. Θεωρείται ότι είναι εφικτό;

Το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2017 το ποσοστό ανεργίας ανήλθε κατά μέσο όρο στο 21,5% έναντι 23,5% την ίδια περίοδο το 2016. Εάν η εξέλιξη της απασχόλησης παρουσιάσει τις ίδιες επιδόσεις φέτος, το 2018 θα κλείσει με ποσοστό ανεργίας οπωσδήποτε κάτω του 20% και μάλλον γύρω στο 19,5%. Βέβαια, με τις προβλέψεις για επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης, οι επιδόσεις της απασχόλησης μπορεί να είναι ακόμα καλύτερες απ’ ότι πέρυσι και η αποκλιμάκωση της ανεργίας να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Ποια προγράμματα και δράσεις υλοποίησε ο ΟΑΕΔ εντός του 2017, τα οποία συνέβαλαν στη συνολική μείωση της ανεργίας στη χώρα;

Το 2017 ο ΟΑΕΔ υλοποίησε δεκατρία προγράμματα δημιουργίας θέσεων εργασίας για 92,5 χιλιάδες ανέργους και ένα πρόγραμμα διατήρησης της απασχόλησης «οιονεί» μισθωτών που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, με μετατροπή της σύμβασής τους σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ…..

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team