Αρχική > Slider > Ο υπουργός επικρατείας Χ. Βερναρδάκης στην Κοζάνη – Από το 2018 σε ισχύ το Ειδικό Τιμολόγιο στη Δ. Μακεδονία – Συστήνεται επιτροπή υλοποίησης αποφάσεων αναπτυξιακού συνεδρίου

Ο υπουργός επικρατείας Χ. Βερναρδάκης στην Κοζάνη – Από το 2018 σε ισχύ το Ειδικό Τιμολόγιο στη Δ. Μακεδονία – Συστήνεται επιτροπή υλοποίησης αποφάσεων αναπτυξιακού συνεδρίου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Περιφερειακή Επιτροπή που θα κληθεί να υλοποιήσει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με βάση τις αποφάσεις του πρόσφατου αναπτυξιακού συνεδρίου, πρόκειται να συσταθεί σύντομα στην Κοζάνη, ενώ γι’ αυτό το σκοπό θα επισκεφτεί την περιοχή ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης. Στο πλαίσιο αυτής της επιτροπής είναι σχεδόν έτοιμο το σχέδιο για την εφαρμογή του ειδικού τιμολογίου της Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο τίθεται σε ισχύ από 1/1/2018.

Τις παραπάνω διαβεβαιώσεις έλαβε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος βρίσκεται από την Τετάρτη στην Αθήνα, ενώ την Πέμπτη είχε πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Θόδωρος Καρυπίδης είχε σύσκεψη εργασίας με τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, ο οποίος έχει αναλάβει τον κυβερνητικό συντονισμό για τον σχεδιασμό της περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας, μέσα από την εξειδίκευση των περιφερειακών συνεδρίων. Στο περιθώριο της παραμονής του στο Μαξίμου, ο περιφερειάρχης συνάντησε για λίγα λεπτά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο τον περιφερειάρχη, τον διαβεβαίωσε ότι «η απόφαση για το ειδικό τιμολόγιο υλοποιείται από τις αρχές του 2018 και η εξειδίκευση των αποφάσεων των αναπτυξιακών συνεδρίων, μέσα από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που απαιτούνται, ξεκινά από την Δυτική Μακεδονία». Επίσης, συναντήθηκε και με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η σύσταση μίας ειδικής περιφερειακής επιτροπής σε κάθε περιφέρεια της χώρας, η οποία θα ελέγχει και θα παρακολουθεί την υλοποίηση των αποφάσεων των αναπτυξιακών συνεδρίων ανά περιφέρεια, που ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και βρίσκονται σε εξέλιξη. Αποφασίστηκε επίσης ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η πρώτη που θα συστήσει την εν λόγω επιτροπή, παρουσία του υπουργού Επικρατείας, ο οποίος θα υπογράψει την  σχετική απόφαση σύστασης της επιτροπής. Πρόεδρος της επιτροπής θα είναι ο υπουργός Επικρατείας Χ. Βερναρδάκης και αντιπρόεδρος ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης και ο εκάστοτε περιφερειάρχης για τις άλλες περιφέρειες. Για την  καλύτερη παρακολούθηση του περιφερειακού αναπτυξιακού σχεδιασμού θα δημιουργηθεί μία διαδικτυακή πλατφόρμα, όπου θα αναρτώνται όλα τα έργα για τα οποία θα δίνονται στοιχεία και θα αναφέρεται ποιος είναι υπεύθυνος του κάθε έργου.

Όσο για το ειδικό τιμολόγιο της Δυτικής Μακεδονίας, ο Θ. Καρυπίδης, υπογράμμισε ότι «περιλαμβάνεται στο σχέδιο του προϋπολογισμού, αλλά το ακριβές ποσό που θα διατεθεί από τον κρατικό κορβανά για την ελάφρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της περιοχής θα εγγραφεί στον προϋπολογισμό». Σημείωσε πάντως, ότι «η εξειδίκευση της νομοθετικής πρωτοβουλίας και ο τρόπος που θα δοθεί, είναι περίπου έτοιμη και ίσως να έχουμε περισσότερα με την επίσκεψη του κ. Βερναρδάκη στην Κοζάνη». Ως προς το ποσοστό μείωσης του ειδικού τιμολογίου, υπενθύμισε ότι «είχαμε ζητήσει 30% για τα νοικοκυριά και 50% για τις επιχειρήσεις, ευελπιστώ ότι θα κυμανθεί κάπου εκεί».

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας