Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αγροτικά > Ο. Τελιγιορίδου: Εμπαίζει τους πληγέντες κτηνοτρόφους ο κ.Βορίδης -Διαψεύδει ο ΕΛΓΑ: «Δεν θα ζητείται η καταβολή εκτιμητικών τελών»

Ο. Τελιγιορίδου: Εμπαίζει τους πληγέντες κτηνοτρόφους ο κ.Βορίδης -Διαψεύδει ο ΕΛΓΑ: «Δεν θα ζητείται η καταβολή εκτιμητικών τελών»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στο θέμα των ποσών που απαιτείται να καταβάλουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για να γίνουν οι εκτιμήσεις των ζημιών, αποτέλεσμα της θεομηνίας που έπληξε τη Θεσσαλία και το Ιόνιο, αναφέρθηκε ανακοίνωσή της η Ολυμπία Τελιγιορίδου, Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Ε. Καστοριάς και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Η κ. Τελιγιορίδου τονίζει στην ανακοίνωση πως ο ΕΛΓΑ ζητάει τα χρήματα για τις εκτιμήσεις ζημιών, τη στιγμή που ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδης ανακοίνωσε χθες ότι τα ποσά δεν θα καταβληθούν από τους αγρότες.

Ωστόσο, ο ΕΛΓΑ  με σημερινή του ανακοίνωση ξεκαθαρίζει πως δεν θα ζητείται η καταβολή εκτιμητικών τελών.

Η ανακοίνωση Τελιγιορίδου

 «Η καταστροφή στον πρωτογενή τομέα από την τελευταία θεομηνία που έπληξε τη Θεσσαλία και το Ιόνιο είναι ολοκληρωτική και χρειάζεται άμεση λήψη μέτρων.

Χθες στη βουλή ο κ.Βορίδης δήλωνε πως «τα ποσά, τα οποία απαιτείται να καταβάλουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για τις δηλώσεις ζημίας, δεν πρόκειται να απαιτηθούν από τους παραγωγούς, αλλά αυτά θα αντιμετωπιστούν στη συνέχεια. Επομένως, χωρίς καταβολή ποσών θα γίνονται οι δηλώσεις των ζημιών».

Και ενώ ο υπουργός κάνει δηλώσεις, ο ΕΛΓΑ ζητάει χρήματα ΣΗΜΕΡΑ, από τους κτηνοτρόφους για να προχωρήσει σε εκτιμήσεις στις πληγείσες περιοχές.

Σε αυτήν την ολοκληρωτική καταστροφή δε χωρούν ψεύτικες υποσχέσεις. Άμεσα το υπουργείο οφείλει να σοβαρευτεί και να δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του, να μην απαιτούνται χρήματα από τους πληγέντες. Η αθλιότητα εις βάρος των κτηνοτρόφων πρέπει να σταματήσει τώρα!».


Η ανακοίνωση ΕΛΓΑ: «Δεν θα ζητείται η καταβολή εκτιμητικών τελών»

«Μετά την χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καρδίτσα και στο πλαίσιο των κυβερνητικών αποφάσεων για την στήριξη των αγροτών στις περιοχές, οι οποίες επλήγησαν από την θεομηνία «Ιανός», με σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ δεν θα ζητείται η καταβολή εκτιμητικών τελών για τις διαδικασίες υποβολής δηλώσεων ζημιών στον ΕΛΓΑ, οι οποίες αφορούν τις καλλιέργειες φυτικού και ζωικού κεφαλαίου».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

15 Οκτωβρίου η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Αγρότισσας – Γράφει η Καλλιόπη Σεμερτζίδου*

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Ευνοημένος από τα φυσικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας, ο αγροτικός τομέας είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της ...