Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Πτολεμαΐδος γιόρτασε τα 19 χρόνια της λειτουργίας του στην Πτολεμαΐδα και όχι μόνο

Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Πτολεμαΐδος γιόρτασε τα 19 χρόνια της λειτουργίας του στην Πτολεμαΐδα και όχι μόνο

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

 

Το σχετικό τελετουργικό, με Αγιασμό, τέλεσαν οι Ιερείς της περιοχής μας, πατέρες, Γερβάσιος, Πρόδρομος και Αθανάσιος , που συνεχάρησαν το Σύλλογο Ιεροψαλτών, τόσο για το Θεάρεστο έργο τους, όσο και για τη βοήθεια τους κατά την τέλεση της  Θείας Λειτουργίας, ικανοποιώντας έτσι και τα αισθήματα των Εκκλησιαζόμενων πιστών.

Με το τελετουργικό της Εκκλησίας μας, ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Πτολεμαΐδος γιόρτασε την επιτυχή παρουσία του για το 19ο έτος, από τη σύσταση του και καθόρισε τους στόχους της νέας με βασικό στοχασμό, την 20η  χρονική περίοδο, 2017-2018, τον προγραμματισμό για την αύξηση των μελών του συλλόγου, κυρίως, με νεαρά παιδιά, που ευτυχώς, η περιοχή μας διαθέτει .. ακόμα.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος, Ευάγγελος Κεφαλίδης, ευχαρίστησε τους Ιερείς, τους προσκεκλημένους και τους συναδέλφους του συλλόγου για την παρουσία και το ενδιαφέρον τους.                                                                      Ακολούθως  έκανε έναν απολογισμό του έργου του συλλόγου προς την κατεύθυνση της Βυζαντινής Υμνολογίας, με την προτροπή προς τους νέους, να παρακολουθήσουν, δωρεάν, μαθήματα, από καταξιωμένους και έμπειρους καθηγητές,  για να επανδρώσουν τα αναλόγια των Εκκλησιών  της περιοχής μας και όχι μόνο.

Αναφέρθηκε ακόμα ο Πρόεδρος, σε διάφορα λειτουργικά προγράμματα του συλλόγου για τη νέα σεζόν  2017-2018,  χωρίς να λησμονήσει και τη χορωδία από έμπειρους ΙΕΡΟΨΆΛΤΕΣ , που όμως,  πρέπει να πλαισιωθεί και από νεαρά πρόσωπα που τελειώνουν τα μαθήματα της Βυζαντινής Υμνολογίας για να έχει παρόν και … μέλλον.

Τέλος, ο Πρόεδρος, αναφέρθηκε και στη συνεργασία  του συλλόγου, με τους Ιερείς των Εκκλησιών που πρέπει να είναι αμφίδρομη, όπως τόνισε.

Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπεριφεριάρχης Αγροτικής ανάπτυξης, Καρακασίδης Δημήτρης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Πολυχρονίδης Δημήτρης, ο εκδότης των εφημερίδων, ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ και ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ, Πουγαρίδης Κοσμάς και πολλοί φίλοι του συλλόγου.

Τέλος, από το προεδρείο ανακοινώθηκε η λειτουργία τμημάτων,

Αρχαρίων – προχωρημένων, πρακτικών μαθημάτων. Πληροφορίες  εγγραφές στα γραφεία του Συλλόγου κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από 6-8 το απόγευμα και στο τηλέφωνο 2463080759.

 

 

Γ.Κ.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team