Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > Ο πρώτος μεταπολεμικός ΑΡΗΣ Πτολεμαΐδος 1949-1950 – Από την στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 13/09/2017

Ο πρώτος μεταπολεμικός ΑΡΗΣ Πτολεμαΐδος 1949-1950 – Από την στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 13/09/2017

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Ο 1οςμεταπολεμικός Άρης, μετά το λήξει της εσωτερικής “τραγωδίας του“ (1946-1949), ανασυγκροτήθηκε με την προσθήκη στις τάξης του νεαρών ποδοσφαιριστών, ώστε, στην εμπειρία των παλαιών να προστεθεί η δύναμη και το ταλέντο των νέων  για να δημιουργηθεί ένα δυνατό αξιόμαχο και αποτελεσματικό σύνολο.

Στην πρώτη αυτή φάση της ανανέωσης της ομάδας του Άρη, εντάχθηκαν, ο Τσαχουρίδης Αλέκος (Τόρος), ο Παραστατίδης Νίκος (που προέρχονταν από ομάδες της γειτονιάς) ο Πισκιλίδης Γιορδάνης (Μουχτάρς) και ο Καζαντζής Γιώργος (Γάραντζας) (που προέρχονταν από την ισχυρή ομάδα των Προσκόπων, ενώ, το ταλέντο, ο μαέστρος της μπάλας Γιώργος Χατζηγιαννίδη, Παπουτσής Νίκος και άλλοι, εντάχθηκαν, στην άλλη τοπική ομάδα, τον Πτολεμαίο.

Στη φώτο μας, η συγκροτηθείς νέα ομάδα του ΑΡΗ (με τις λευκές φανέλες) στην πρώτη της εμφάνιση σε φιλικό αγώνα, με τους: Ορφανίδη Τάσο, Πισκιλίδη Γιορδάνη, Βελονίδη Πάνο, Τσαχουρίδη Αλέκο, Ορφανίδη Χρήστο (Μογγόλο), Ταμαμίδη  Πάνο (Πανίκα), Γιώργο Καζαντζή (Γάραντζα), Χατζηευστρατίου Κώστα ( δεν φαίνεται ευκρινώς).

Καθιστοί: Ο Τογρίδης Ευριπίδης (Εύρος), ο τερματοφύλακας Ζελελίδης Θόδωρος(ο 2ος) και ο Παραστατίδης Νίκος.

Στη φώτο μας, διακρίνονται ακόμα, όρθιοι δεξιά :Ο Χρήστος Θεοδοσιάδης (Τσουρτσολας το..χαϊδευτικό) φανατικός οπαδός και βοηθός του ΑΡΗ, ήταν ο φίλαθλος για όλες τις δουλειές με τεράστια αφιλόκερδη προσφορά και ο ταμίας του συλλόγου Δασκαλόπουλος Αριστείδης, ενώ στους καθιστούς διακρίνουμε , τον Πρόεδρο του ΑΡΗ Σπύρο Ακριτίδη (πίσω από τους τερματοφύλακες).

Σημειώνουμε ακόμα, πως, απουσιάζουν, από τη φώτο μας, τα παλιά  βασικά στελέχη, όπως, ο Γιορδάνης Ρουσάκης (Τζετζές), ο Τοκμακίδης Νίκος (η Φάλαινα), ο Φραγκουλίδης Μητάκος και κυρίως, ο μοναδικός, Γιώργος Πουλασουχίδης, που σκοτώθηκε (στρατιώτης) στις εκκαθαρίσεις επιχειρήσεις του Γράμμου το 1948.

Με  πόνο ψυχής, φίλες και φίλοι, αναφέρουμε τα ονόματα των εικονιζόμενων  ποδοσφαιριστών, δεδομένου ότι, εκ των ένδεκα, μόνο ένας βρίσκεται σήμερα εν ζωή. Ας είναι ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ, εμείς θα τους θυμόμαστε και θα τους αναφέρουμε για την τεράστια προσφορά τους και την Ιστορία τους στο ποδόσφαιρο της πόλης μας και όχι μόνο, τα δύσκολα εκείνα χρόνια..

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team