Αρχική > Ποντιακά > Ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας καταδικάζει την επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη

Ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας καταδικάζει την επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Ο Ποντιακός  Σύλλογος Πτολεμαΐδας ήταν παρόν στη μεγάλη εκδήλωση της 19ης Μάη στην κεντρική πλατεία της Αγίας Σοφίας δίνοντας την υπόσχεση πως ΖΟΥΜΕ, ΖΟΥΜΕ  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ. Η ικανοποίηση των  Σωματείων εκφράστηκε  με τη μεγάλη συμμετοχή των συλλόγων, γιατί  πρώτη φορά έγινε κοινή εκδήλωση των τριών Ομοσπονδιών .  Ευελπιστούμε πως η συνεργασία αυτή θα δικαιώσει τους αγώνες όλων των σωματείων . Οι εκπρόσωποι των τριών ποντιακών Ομοσπονδιών κάλεσαν  την ελληνική πολιτεία να ηγηθεί του αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. 

Το θέμα των δικαιωμάτων εξισλαμισθέντων Ελλήνων του Πόντου και των απογόνων τους, το ζήτημα των Ελλήνων του Πόντου και της Μικρασίας που οι πρόγονοί τους γενοκτονήθηκαν από τους οθωμανούς και Τούρκους, έθεσε ο Ταμέρ Τσιλιγκίρ, από τη Λιβερά του Πόντου, πολιτικός εξόριστος στην Ελβετία, έχοντας κάνει ως πολιτικός κρατούμενος για περισσότερο από 10 χρόνια στις τουρκικές φυλακές, γιατί ζητούσε τα δικαιώματά του. Κατά τη διάρκεια της ομιλία του στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, την οποία διοργάνωσαν οι Ομοσπονδίες των Ποντίων ήταν ο βασικός ομιλητής. 

Δυστυχώς όμως η ειρηνική και επιτυχημένη καθ’ όλα εκδήλωση αμαυρώθηκε από την επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς αντί να προβάλλονται τα σημαντικά γεγονότα που αναλύθηκαν στην εκδήλωση, κατάφεραν κάποιοι επιτήδειοι να αποσπάσουν την προσοχή όλων μας  από τα θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα παραμένοντας έτσι άλυτα τα εγκλήματα της Γενοκτονίας.

Ως Σύλλογος καταδικάζουμε την επίθεση εναντίον του κ. Μπουτάρη και  συμφωνούμε απόλυτα με την κοινή ανακοίνωση των Ομοσπονδιών, παραθέτοντάς την ως έχει :

ΠΟΕ, ΠΟΠΣ, ΠΟΣΕΠ

Με κοινή ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές Ομοσπονδιών αναφέρουν: «Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Ακραία στοιχεία, δράστες της επίθεσης, ουδεμία σχέση έχουν με τον οργανωμένο ποντιακό χώρο.

Αναφέρουμε ότι μέλη της οργανωτικής επιτροπής των εκδηλώσεων τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τον Δήμαρχο».

Για τα Διοικητικά Συμβούλια των τριών Ομοσπονδιών.

Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Χρήστος Τοπαλίδης.

Η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Χριστίνα Σαχινίδου.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. Σέργιος Καλπαζίδης. 

 

Με τιμή το Δ.Σ.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team