Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ο Μητσοτάκης δεν μας ξέχασε. Εμείς τι κάνουμε; – Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Ο Μητσοτάκης δεν μας ξέχασε. Εμείς τι κάνουμε; – Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ειδική αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός στα αντισταθμιστικά οφέλη τα οποία πρέπει να υπάρξουν στη Δυτική Μακεδονία, τα οποία θα απαλύνουν τις πληγές της αποβιομηχάνισης. Είναι η πρώτη φορά που Πρωθυπουργός μιλάει ρεαλιστικά για το μέλλον της λιγνιτικής παραγωγής, για τις αλλαγές στο ενεργειακό μείγμα, και αποδέχεται πως η αλλαγή στην εθνική κατεύθυνση στα ενεργειακά, θα προκαλέσει μεγάλες συνέπειες. Κανονικά θα έπρεπε να μας φαίνονται όλα αυτά αυτονόητα, αλλά δεν είναι.
Είδαμε άλλους να υπόσχονται καθρεφτάκια, άλλους να χορεύουν στις πύλες των ΑΗΣ, άλλους να λένε για λαμπρό μέλλον του λιγνίτη, και άλλους να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των λιγνιτικών μονάδων κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσία έχοντας άγνοια κινδύνου. Ο Μητσοτάκης για άλλη μια φορά έγινε δυσάρεστος, όμως μέρα με τη μέρα φαίνεται να γίνεται όλο και πιο πιστευτός.
Το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα. Πως θα αντιμετωπίσει η Δυτική Μακεδονία τις συνέπειες, τι σκοπεύει από μόνη της να κάνει. Μέχρι τώρα, η τοπική κοινωνία, οι τοπικοί παράγοντες, και το οικείο πολιτικό σύστημα αποδείχθηκαν ανέτοιμοι να συνειδητοποιήσουν που βρισκόμαστε και να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα. Εκατοντάδες γραμμές με ευχολόγια έχουν γραφτεί για τη «μεταλιγνιτική» περίοδο, και για τις …δυνατότητες ανάπτυξης που έχει η περιοχή. Από ουσία λίγα πράγματα, κι αυτά στο κοντινό παρελθόν.
Η Αυτοδιοίκηση αποδείχθηκε λίγη, στην προετοιμασία του Μετά. Το Μετά όμως ήρθε, κι εμείς έχουμε τα χέρια στις τσέπες περιμένοντας να σχεδιάσουν άλλοι για εμάς, αφού μόνο προεκλογικά αντιληφθήκαμε τους τεράστιους αριθμούς των χαμένων θέσεων εργασίας. Και ως άνεργοι, νιώσαμε ικανοποιημένοι, με τα σοβιετικού τύπου κουπόνια (επίδομα) που παίρνουμε για το ηλεκτρικό ρεύμα.
Με το δεδομένο της παραδοχής της κατάστασης από τον Πρωθυπουργό, και με δεδομένη τη βούληση του να υποστηρίξει παραγωγικές δραστηριότητες  στον τόπο μας, θέτοντας μάλιστα τη Δυτική Μακεδονία ως πρώτη προτεραιότητα, παρουσιάζεται μια τεράστια ευκαιρία για πρώτη φορά. Μια ευκαιρία να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε …χθες, την επόμενη μέρα. Δεν είναι βέβαια τυχαίο το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός πέταξε το «μπαλάκι» στον Κασαπίδη, αναφέροντας τη στενή τους συνεργασία για το θέμα.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Αντώνης Πουγαρίδης

Είναι ο Εκδότης της εφημερίδας "Πτολεμαίος" από μικρή ηλικία φορτώθηκε την ταμπέλα του εκδοτικού κατεστημένου. Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός.