Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > O Μικροβιολόγος-βιοπαθολόγος Β. Καζάκος στο Top Channel για τα θέματα που δημιουργεί στα εργαστήρια το πλαφόν στα τεστ κορωνοϊού – «Μας βάζει μέσα – εκτιμώ ότι αρκετοί θα σταματήσουν να τα διενεργούν» – Τι λέει για την καταχώρηση των κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ

O Μικροβιολόγος-βιοπαθολόγος Β. Καζάκος στο Top Channel για τα θέματα που δημιουργεί στα εργαστήρια το πλαφόν στα τεστ κορωνοϊού – «Μας βάζει μέσα – εκτιμώ ότι αρκετοί θα σταματήσουν να τα διενεργούν» – Τι λέει για την καταχώρηση των κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του TOP CHANNEL ο ιατρός μικροβιολόγος-βιοπαθολόγος  και μέλος του ιατρικού συλλόγου Κοζάνης Βαγγέλης Καζάκος κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση της κυβέρνησης για την τιμή διατίμησης στα τεστ κορωνοϊού και πως αυτό θα επηρεάσει τα ιδιωτικά εργαστήρια.

Ο ίδιος έκανε λόγο για “εντελώς λάθος” διαδικασία που έγινε χωρίς διαβούλευση, τονίζοντας πως έγινε για πρώτη φορά στη χώρα διατίμηση ιατρικού προϊόντος, εκφράζοντας την αίσθηση πως θα φέρει τα αντίθετα από τα προβλεπόμενα αποτελέσματα.

Σημείωσε πως σήμερα η μέση τιμή ενός μοριακού τεστ είναι στα 90-100 ευρώ και του rapid στα 20-30, εκφράζοντας την εκτίμηση πως το βάρος αντί να το επωμιστεί η πολιτεία, το επωμίζονται οι εργαστηριακοί. “Το πλαφόν μας βάζει μέσα, την πλειονότητα των εργαστηρίων και το ίδιο συμβαίνει και με τα rapid”, είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σημείωσε πως τα rapid βάση της απόφασης κανονικά δεν είναι για να χρησιμοποιούνται σε πιθανούς ασυμπτωματικούς ασθενείς αλλά σε συμπτωματικούς και για λόγους ιχνηλάτησης. Σημείωσε πως σίγουρα η αξιοπιστεία τους είναι μικρότερη από το μοριακό και εκτίμησε μάλιστα πως αρκετοί συνάδελφοί του είτε θα σταματήσουν να διενεργούν τα rapid είτε και τα μοριακά, γιατί πολύ απλά η τιμή διατίμησης δεν καλύπτει ούτε το κόστος τους, όπως είπε.

Αναφορικά με το ποιοι κάνουν τεστ στα ιδιωτικά εργαστήρια, ο ίδιος απάντησε πως ο κόσμος που έρχεται αυτοβούλως είναι μικρός και κυρίως διενεργούνται από υπηρεσίες και φορείς οργανωμένα.

Πρόταση του κλάδου αναφορικά με την τιμή και το κόστος των τεστ είναι να καλύπτεται από το κονδύλιο της ΕΕ για τον COVID,.

Για την εικόνα που υπάρχει αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή, ο ίδιος απάντησε ότι υπάρχει μια ελλάτωση την τελευταία εβδομάδα αλλά δεν είναι ικανοποιητική, δεδομένου και του lockdown.

Τέλος, απάντησε για το πως ενημερώνεται ο ΕΟΔΥ και οι φορείς για τα τεστ που προκύπτουν στα ιδιωτικά εργαστήρια, λέγοντας πως τα αποτελέσματα, θετικά ή αρνητικά, καταχωρούνται στην πλατφόρμα του ΕΟΔΥ, ενώ ενημερώνεται και προσωπικά ο υπεύθυνος του ΕΟΔΥ στην περιοχή Ι. Ρωμιόπουλος, καθημερινά.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Το μήνυμα του Αστυνομικού Διευθυντή Κοζάνης Σπ. Διόγκαρη μετά τον εμβολιασμό του στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού, σήμερα στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ο αστυνομικός διευθυντής Κοζάνης Σπύρος Διόγκαρης. Ο εμβολιασμός ξεκίνησε ...