Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Ο Μιχάλης Καλαβρινός μαγειρεύει Μαγιάτικο σωτέ με κρέμα φάβας και φακή ραγού

Ο Μιχάλης Καλαβρινός μαγειρεύει Μαγιάτικο σωτέ με κρέμα φάβας και φακή ραγού

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Υλικά (για 4 άτομα) :

 

4 φιλέτα μαγιάτικο

 

Για τη φάβα:

 

300 γρ φάβα

100 γρ κρεμμύδι ξερό

100 γρ καρότο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

φρέσκο θυμάρι

αλάτι-πιπέρι

δαφνόφυλλο

ελαιόλαδο

 

Για τη φακή:

 

150 γρ φακή

50 γρ καρότο ψιλοκομμένο

50 γρ πράσο ψιλοκομμένο

50 γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

200 ml ζωμό λαχανικών

70 ml λευκό κρασί

 

 

Εκτέλεση για φάβα:

 

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο σε λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φάβα. Αμέσως μετά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε. Αφού μαλακώσει η φάβα, βγάζουμε το δαφνόφυλλο και το θυμάρι και αλέθουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει κρεμώδες.

 

Εκτέλεση για φακή:

 

Σωτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο και τη φακή (αφού την έχουμε προβράσει). Σβήνουμε με λευκό κρασί. Αφού εξατμιστεί βάζουμε το ζωμό. Βάζουμε αλάτι-πιπέρι, λίγο φρέσκο θυμάρι και αφού δέσει λίγο ελαιόλαδο.

 

Εκτέλεση για μαγιάτικο:

 

Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι. Βάζουμε λίγο λάδι και τοποθετούμε το φιλέτο απ” τη μεριά της πέτσας. Αφού ξεροψηθεί η πέτσα, γυρνάμε και ψήνουμε για άλλα 4 λεπτά.

 

Καλή σας όρεξη!

kalavrinos mixalis

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Μιχάλης Καλαβρινός

Ο Μιχάλης Καλαβρινός, είναι σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Αισθήσεις”. Είναι ο τηλεοπτικός master chef, και κάθε Παρασκευή θα παρουσιάζει μια δική του μοναδική συνταγή, στους αναγνώστες του e-ptolemeos.gr !