Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Ο Μιχάλης Καλαβρινός μαγειρεύει Μαγιάτικο σωτέ με κρέμα φάβας και φακή ραγού

Ο Μιχάλης Καλαβρινός μαγειρεύει Μαγιάτικο σωτέ με κρέμα φάβας και φακή ραγού

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page

 

Υλικά (για 4 άτομα) :

 

4 φιλέτα μαγιάτικο

 

Για τη φάβα:

 

300 γρ φάβα

100 γρ κρεμμύδι ξερό

100 γρ καρότο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

φρέσκο θυμάρι

αλάτι-πιπέρι

δαφνόφυλλο

ελαιόλαδο

 

Για τη φακή:

 

150 γρ φακή

50 γρ καρότο ψιλοκομμένο

50 γρ πράσο ψιλοκομμένο

50 γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

200 ml ζωμό λαχανικών

70 ml λευκό κρασί

 

 

Εκτέλεση για φάβα:

 

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο σε λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φάβα. Αμέσως μετά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε. Αφού μαλακώσει η φάβα, βγάζουμε το δαφνόφυλλο και το θυμάρι και αλέθουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει κρεμώδες.

 

Εκτέλεση για φακή:

 

Σωτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο και τη φακή (αφού την έχουμε προβράσει). Σβήνουμε με λευκό κρασί. Αφού εξατμιστεί βάζουμε το ζωμό. Βάζουμε αλάτι-πιπέρι, λίγο φρέσκο θυμάρι και αφού δέσει λίγο ελαιόλαδο.

 

Εκτέλεση για μαγιάτικο:

 

Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι. Βάζουμε λίγο λάδι και τοποθετούμε το φιλέτο απ” τη μεριά της πέτσας. Αφού ξεροψηθεί η πέτσα, γυρνάμε και ψήνουμε για άλλα 4 λεπτά.

 

Καλή σας όρεξη!

kalavrinos mixalis

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Μιχάλης Καλαβρινός

Ο Μιχάλης Καλαβρινός, είναι σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Αισθήσεις”. Είναι ο τηλεοπτικός master chef, και κάθε Παρασκευή θα παρουσιάζει μια δική του μοναδική συνταγή, στους αναγνώστες του e-ptolemeos.gr !