Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Ο Μανώλης Σφακιανάκης για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας

Ο Μανώλης Σφακιανάκης για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο βρέθηκε στο επίκεντρο της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΚωνΣΤΑΝΤΙνος Σιαμπανόπουλος, Ο Κοζανίτης», το “Cyber Security International Institute” (CSIi) και το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας.

Ενώπιον μαθητών/ριών, γονέων, εκπαιδευτικών, φοιτητών/ριών και ενδιαφερόμενων ανάλυσαν τους τρόπους για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, βιωματικά και με τρόπο απλό και κατανοητό, ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης, Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ. και Ιδρυτής-Πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSIi), καθώς επίσης η συνεργάτιδά του κ. Kαλλιόπη Ιωάννου, Διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSIi). Τη συζήτηση συντόνισε η κ. Μαριαρένα Πάλλα.

Ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης, με άξονα τους 10 βιωματικούς κανόνες του CSIi, αναφέρθηκε στην ορθή χρήση της τεχνολογίας, την τήρηση των κανόνων ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, καθώς και τη διαχείριση των διαδικτυακών απειλών. Η κ. Kαλλιόπη Ιωάννου ανάλυσε τις διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου, που συνδέονται με σύγχρονα φαινόμενα όπως το sextortion, η εκδικητική πορνογραφία και ο διαδικτυακός εθισμός.

Οι συμμετέχοντες/ουσες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και σε ορισμένες στιγμές με ενθουσιασμό τις παραπάνω ομιλίες και στη συνέχεια υπήρξε διεξοδική συζήτηση επί των θεμάτων αυτών.

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 334 νέα κρούσματα σήμερα Κυριακή- Πόσα καταγράφονται στην ΠΕ Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 334 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ...