Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ο κορωνοϊός «παγώνει» τα τιμολόγια της ΔΕΥΑ Κοζάνης- Καμία αύξηση σε ύδρευση- τηλεθέρμανση για το 2021

Ο κορωνοϊός «παγώνει» τα τιμολόγια της ΔΕΥΑ Κοζάνης- Καμία αύξηση σε ύδρευση- τηλεθέρμανση για το 2021

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Αμετάβλητα θα παραμείνουν τα τιμολόγια της ΔΕΥΑ Κοζάνης για το 2021, σε ότι έχει να κάνει τόσο με την ύδρευση όσο και με την Τηλεθέρμανση, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. στις αρχές Δεκεμβρίου και καλείται τη Δευτέρα να εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΔΕΥΑΚ η επιχείρηση θέλει να συμβάλλει στην οικονομική ελάφρυνση των καταναλωτών, είτε για νοικοκυριά είτε για επιχειρήσεις, στην περίοδο της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, ενώ στην αιτιολόγηση για τα τιμολόγια Τηλεθέρμανσης γίνεται αναφορά και στα περιοριστικά μέτρα των μετακινήσεων που ισχύουν, λόγω covid-19 τα οποία αύξησαν την ανάγκη θέρμανσης των κατοικιών.

Μάλιστα η επιχείρηση ξεκάθαρα απορροφά το τεράστιο λειτουργικό κόστος της Τηλεθέρμανσης που προέκυψε τον προηγούμενο χειμώνα με την αστάθεια των λιγνιτικών μονάδων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου που είχε ως αποτέλεσμα την οικονομική αιμορραγία της ΔΕΥΑΚ σε δαπάνες για πετρέλαιο, ειδικά σε ημέρες αυξημένης ζήτησης.

Η απόφαση της ΔΕΥΑΚ δεν είναι ομόφωνη, καθώς δύο μέλη του Δ.Σ. εμμένουν στη θέση τους για την κατάργηση του 80% στα τιμολόγια της ύδρευσης.

Τέλος, η ΔΕΥΑΚ θεσπίζει τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης ένταξης στο Κοινωνικό Τιμολόγιο Ύδρευσης μέσω αποστολής e-mail στη διεύθυνση deyakoz@otenet.gr.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

«Καμπανάκι» Κασαπίδη για την αύξηση κρουσμάτων στους Δήμους Κοζάνης, Εορδαίας και Γρεβενών

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Καμπανάκι για έξαρση του κορωνοϊού στους Δήμους Κοζάνης, Εορδαίας και Γρεβενών, σήμανε ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, με video ...