Αρχική > Καιρός > Ο καιρός σήμερα

Ο καιρός σήμερα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις βραδινές ώρες της Κυριακής 7/12/2014 και από τα νοτιοδυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα εστιάζονται κυρίως στα νότια και νοτιοανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου, στην Κρήτη (ιδιαίτερα στα δυτικά), στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στις Δυτικές και Νότιες Κυκλάδες. Τα ισχυρά φαινόμενα, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, πολύ ενισχυμένους ανέμους και πιθανόν χαλαζοπτώσεις, κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Δευτέρα θα επεκταθούν βορειότερα.

Τη Δευτέρα 8/12/2014 θα επικρατήσει κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ανατολική Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και αργότερα στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ μέχρι το βράδυ θα επηρεαστούν και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο ισχυρά στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη, ενώ οι καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως πάνω από θαλάσσια τμήματα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας και του Ιονίου. Τοπικά θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν κατά τη διάρκεια της Δευτέρας συμπεριλαμβάνεται η Αττική, όπου υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης ισχυρών βροχών και ίσως σποραδικών καταιγίδων, κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού.

Την Τρίτη 9/12/2014 ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, με τα έντονα φαινόμενα να περιορίζονται στο Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο και να εξασθενούν, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης παροδικά ισχυρών καταιγίδων εκ νέου στην Κρήτη.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Σ. Βουγιούκας ΕΑΑ-Πεντέλη Κυριακή 7/12/2014, Ωρα 17:30

Πηγή: meteo.gr

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ο καιρός σήμερα Κυριακή 20/6

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Αναισθησιολόγος Μαμάτσειου Κοζάνης: «Το παιδί είχε πολλά κατάγματα και πολεμικά τραύματα»- Για αγριότητα των ...