Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ο Κ. Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ για το master plan: «Θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας – Κέντρο ΑΠΕ η Δυτική Μακεδονία – Θα επισκεφθώ σύντομα την περιοχή» (VIDEO)

Ο Κ. Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ για το master plan: «Θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας – Κέντρο ΑΠΕ η Δυτική Μακεδονία – Θα επισκεφθώ σύντομα την περιοχή» (VIDEO)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Αναφερόμενος στο master plan για τη Δίκαιη Μετάβαση, από τη ΔΕΘ στο πλαίσιο της καθιερωμένης Συνέντευξης τύπου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα σχέδιο συνεκτικό που έχει εξηγηθεί και συζητηθεί και με την τοπική κοινωνία, τονίζοντας πως για το σχέδιο δεν υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις.

Η απόφαση για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων είναι ειλημμένη, τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης λέγοντας πως δεν πρόκειται να αναθεωρηθεί, γιατί ειναι «περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά ορθή», τονίζοντας πως σήμερα οι μονάδες που λειτουργούν βάζουν «μέσα» τη ΔΕΗ εκατοντάδες εκ. ευρώ.

«Θα στρέψουμε την μέγιστη προσοχή μας και στη Δ. Μακεδονία και στη Μεγαλόπολη. Έχουμε ένα πολύ αναλυτικό σχέδιο κινήτρων αλλά και μεγάλες επενδύσεις που ετοιμάζονται να γίνουν στις περιοχές, που μπορεί να δημιουργούσουν και περισσότερες θέσεις εργασίας», τόνισε ο πρωθυπουργός, επιβεβαιώνοντας πως σύντομα θα βρεθεί στην περιοχή για το μεγάλο Φ/Β πάρκο που γίνεται στην περιοχή από τα ΕΛΠΕ. Επίσης, ο πρωθυπουργός επεσήμανε το πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την περιοχή.

Για την κριτική της αντιπολίτευσης, σχολίασε πως είναι «αστείο και οξύμωρο», από ένα κόμμα οικολογικό να τάσσεται υπέρ της καύσης λιγνίτη.

Ο Κ. Μητσοτάκης προσέθεσε πως ξέρει καλά τη Δ. Μακεδονία, προσθέτοντας πως «πρέπει κάποια στιγμή να δούμε το μέλλον μας μετά το λιγνίτη», λέγοντας ακόμη ότι θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας, όπως στον τομέα της αποκατάστασης εδαφών. Τόνισε, δε ότι η Δυτική Μακεδονία θα γίνει κέντρο ΑΠΕ, εκπαίδευσης, έξυπνης αγροτικής παραγωγής και ποιοτικού τουρισμού.

Έκανε λόγο, μάλιστα για «προσωπικό στοίχημα» του ιδίου, που θα κερδηθεί, αναφερόμενος και στην κλιματική αλλαγή, λέγοντας πως δεν μπορεί η χώρα να συνεχίσει να καίει ορυκτά καύσιμα. Μίλησε για ένα «τεράστιο» πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ” οίκων που θα έρθει, ενώ κατέληξε λέγοντας πως «αν κάποιοι θέλουν να μείνουν κολλημένοι στο παρελθόν και να λένε ότι δήθεν είναι η αριστερά της οικολογίας, αυτό απλά τους καθιστά γραφικούς».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Το ΣΤΙΓΜΑ 28/10 – Η νέα στήλη που σχολιάζει την επικαιρότητα

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Μπόλικες οι αλλαγές – κάθε τόσο – στους ειδικούς συνεργάτες στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Μεγάλο φάουλ η ...