Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Αστυνομικό Δελτίο > Ο Ιατροδικαστής Α. Θεοδωρίδης για την ανθρωποκτονία Χρυσούλας Βλάχου – «Η υπόθεση έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί πριν πολλά χρόνια» – Τι λέει για την υπόθεση και την ισόβια ποινή κάθειρξης που επιβλήθηκε στον σύζυγό της

Ο Ιατροδικαστής Α. Θεοδωρίδης για την ανθρωποκτονία Χρυσούλας Βλάχου – «Η υπόθεση έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί πριν πολλά χρόνια» – Τι λέει για την υπόθεση και την ισόβια ποινή κάθειρξης που επιβλήθηκε στον σύζυγό της

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Την ποινή της ισόβιας  κάθειρξης, χωρίς ελαφρυντικά, για τη δολοφονία της Χρυσούλας Βλάχου, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κοζάνης, καταδικάζοντας τον σύζυγό της για τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας, τον Αύγουστο του 2010.

Οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας ζητούσαν από την πρώτη στιγμή δικαίωση για τον άδικο χαμό της. Ο κατηγορούμενος είχε κριθεί ένοχος πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Φλώρινας, ενώ τότε του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 20 ετών. Σήμερα, μετά από μια πολύκροτη δίκη που κράτησε καιρό, το Εφετείο Κοζάνης τον καταδίκασε χωρίς κανένα ελαφρυντικό, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, μετά και από σχετική πρόταση του εισαγγελέα.

Οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας δεν αποδέχθηκαν ποτέ τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου ότι ο θάνατος της προήλθε από πτώση, ενώ η απόφαση του Εφετείου τους βρήκε εμφανώς ικανοποιημένους.

 

Ο Ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της Χρυσούλας Βλάχου, Αναστάσιος Θεοδωρίδης, σχολιάζει την ανθρωποκτονία της Χρυσούλας Βλάχου μέσα από το προφίλ του στο Facebook.

Ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησης: 

Η υπόθεση ανθρωποκτονίας της Χρυσούλας Βλάχου στην Κοζάνη έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί πριν πολλά χρόνια.
Η δολοφονία της έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2010.
Λάθη ιατροδικαστή υπηρεσίας και λάθη αστυνομίας οδήγησαν την υπόθεση να ολοκληρωθεί με την ισόβια κάθειρξη του κατηγορουμένου σήμερα, 9 χρόνια μετά.
Αν πριν 9 χρόνια γινόταν αυτοψία του χώρου, αν η νεκροψία-νεκροτομή ήταν λεπτομερής και με φωτογράφιση, αν η αστυνομία έκανε σωστή έρευνα ο δολοφόνος θα ήταν φυλακή από την πρώτη ημέρα.
Όλα αυτά όμως δεν έγιναν, γιατί έτσι λειτουργεί το δημόσιο…..μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, ο μισθός να μπαίνει.
Προσωπικά τους ευχαριστώ….αν δεν ήταν κι αυτοί οι λειτουργοί δε θα δουλεύαμε κι εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Την υπόθεση την ανέλαβα λοιπόν πριν 4 χρόνια όταν παρανόμως καθηγητής ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος του δολοφόνου προσπάθησε να παραστεί στην εναπόθεση των οστών στο οστεοφυλάκιο του Δήμου Κοζάνης και να φωτογραφίσει την όλη διαδικασία, πράξη που έπειτα από ενημέρωση της Εισαγγελίας Κοζάνης διακόπηκε.
Έπειτα από μελέτη της ογκωδέστατης δικογραφίας έλαβα την απόφαση να αναλάβω την υπόθεση αφού πλέον ήμουν σίγουρος ότι δεν επρόκειτο για ατύχημα, ούτε για ανθρωποκτονία από άγνωστο άτομο αλλά για δολοφονία και δράστη τον ίδιο της το σύζυγο.
Ευρήματα νεκροψίας-νεκροτομής, φωτογραφίες από το χώρο του εγκλήματος, καταθέσεις συζύγου και άρση τηλεφωνικού απορρήτου με οδήγησαν με ακρίβεια να αποτυπώσω τον τρόπο που επήλθε ο θάνατος της άτυχης Χρυσούλας καθώς και η ακριβής ώρα θανάτου. Τα νεκροτομικά ευρήματα ήταν σε πλήρη αντίθεση με την κατάθεση του συζύγου, η χρονική τοποθέτηση του θανάτου σε πλήρη αντίθεση με την κατάθεσή του αλλά μετά την άρση τηλεφωνικού απορρήτου σε πλήρη σύμπνοια.
Κακώσεις, θερμοκρασία σώματος, υποστάσεις σώματος δίνουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα και καθορίζουν τον τρόπο που επήλθε και το πότε επήλθε ο θάνατος. Ο δολοφόνος αυτά δεν τα γνωρίζει.
Όσο και να προσπάθησαν οι αγαπητοί μου καθηγητές ιατροδικαστικής να τα εξηγήσουν εντελώς διαφορετικά απ” ότι αναγράφονται στα συγγράμματα ιατροδικαστικής δεν έπεισαν. Το να λες «είμαι καθηγητής ιατροδικαστικής» δεν είναι επιχείρημα κι ευτυχώς στα Εφετεία τέτοια επιχειρήματα περνούν απαρατήρητα.
Παραβρέθηκα σε όλες τις πολύωρες συνεδριάσεις στη Φλώρινα πριν 2 χρόνια, παραβρέθηκα σε όλες τις συνεδριάσεις των 6 μηνών του Εφετείου στην Κοζάνη, τιμώντας τα χρήματα που μου έδωσε ο Παναγιώτης και η Τασούλα, χρήματα που στέρησαν από την οικογένειά τους για να τους βοηθήσω να λάμψει η αλήθεια.
Τους το είχα υποσχεθεί πριν 4 χρόνια, ο δολοφόνος θα πάει ισόβια.
Στο πρωτόδικο δικαστήριο πείσθηκε η έδρα ότι ο κατηγορούμενος είναι ο δολοφόνος και του επέβαλε την ποινή των 20 ετών με αναστολή.
Ο εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση επί της ποινής κι έτσι η υπόθεση οδηγήθηκε στο Εφετείο με πιθανή ανώτερη ποινή τα ισόβια.
Ήρθε λοιπόν το Εφετείο….περνούσαν οι μήνες βασανιστικά κι έφτασε σήμερα να επιβάλει το μέγιστο της ποινής.
Όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησαν φίλοι δημοσιογράφοι από τα κανάλια της Αθήνας να τους μιλήσω για την υπόθεση, κατηγορήθηκα από τους αγαπητούς καθηγητές ποινικού δικαίου δικηγόρους υπεράσπισης ότι είμαι έτοιμος για τα κανάλια, τους το υποσχέθηκα και τήρησα την υπόσχεσή μου. Εγώ τους υποσχέθηκα ότι θα πείσω για το πως έγινε το περιστατικό, ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία και να τους υποδείξω το δράστη. Δε θέλω τη βοήθεια των ΜΜΕ για να πείσω.
Δεν με ενδιέφερε να πείσω την κοινή γνώμη αλλά τους δικαστές και τον εισαγγελέα. Αυτοί θα αποφασίσουν και όχι οι δημοσιογράφοι και ο κόσμος.
Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε μία πολύχρονη διαδικασία στις δικαστικές αίθουσες.
Ο καθένας από μία τέτοια διαδικασία λαμβάνει αυτό που του αξίζει…..
Εγώ έλαβα την απόλυτη ηθική ικανοποίηση…….ο στόχος επετεύχθη.
Ευχαριστώ από καρδιάς τον δικηγόρο της πολιτικής αγωγής κύριο Κωνσταντίνο Μπίκα για την άψογη συνεργασία αυτά τα 4 χρόνια.
Ευχαριστώ τα αδέρφια της Χρυσούλας που με εμπιστεύθηκαν απόλυτα.
Ευχαριστώ τους φίλους της Ελληνικής Αστυνομίας που τόσες συνεδριάσεις περάσαμε παρέα και επενέβησαν άμεσα τότε που ο δολοφόνος προσπάθησε να μου επιτεθεί.
Τέλος, αν και μπορεί να μην είναι σωστό να το πω αλλά θα το κάνω γι ακόμα μία φορά, συγχαρητήρια στον Πρόεδρο Εφετών Δυτικής Μακεδονίας που κοσμεί την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team