Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ο Γιώργος Ζαχαριάδης τρέχει 171 χλμ. για την Παναγία

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης τρέχει 171 χλμ. για την Παναγία

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Νέα διαδρομή 171 χιλιομέτρων για τη χάρη της Παναγίας ξεκίνησε και διανύει από σήμερα ο Πτολεμαϊδώτης υπερμαραθωνοδρόμος Γιώργος Ζαχαριάδης, σε ένδειξη ευχαριστών σε «Εκείνη»  που του έδειξε τον δρόμο για να φτάσει πέρσι κοντά της, εκεί στα «Πονεμένα Χώματα» του Πόντου.»

Από σήμερα λοιπόν ο Γ. Ζαχαριάδης ξεκίνησε για να διανύσει171 χλμ, ξεκινώντας από την Ι.Μονή Παναγίας Σουμελά Βερμίου μέχρι την Ι.Μονή Παναγίας Γουμερά Σερρών, με τα εξής εφόδια: « την Ποντιακή μου τρέλα, την αγάπη και το ενδιαφέρον του κόσμου και την ΑΕΚ στην καδιά!!!»,Ένα χρόνο μετά την διαδρομή «Ση Παναΐας τη στράταν» στην Τραπεζούντα του Πόντου, διανύοντας 1924 χλμ προς Τιμή των προγόνων μου». ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους όσους ήταν δίπλα μου, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, Έλληνες και Τούρκους», δηλώνει ο Γ. Ζαχαριάδης.
Διαβάστε τι λέει σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμά του:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ, Εις Δόξαν Εκείνης, Της Παναγίας μας, Εκείνης που μου έδειξε τον δρόμο για να φτάσω κοντά της, εκεί στα «Πονεμένα Χώματα» του Πόντου, Εκείνης που μέρα νύχτα ήταν η «Οδηγήτριά μου», Εκείνης που φώτισε και ευλόγησε τον δρόμο μου. Εις Δόξαν Εκείνης λοιπόν, την Τρίτη 5/7/2016, θα προσπαθήσω να διανύσω 171 χλμ, ξεκινώντας από την Ι.Μ.Παναγίας Σουμελά Βερμίου μέχρι την Ι.Μ. Παναγίας Γουμερά Σερρών.

Την 6/7/2016 πριν το εσπερινό, ευελπιστώ να φτάσω, κλείνοντας έναν χρόνο από την ημερομηνία εκκίνησης του Μεγάλου εγχειρήματος στον Πόντο. Η επιλογή των δύο μοναστηριών δεν είναι τυχαία. Είναι Ι. Μονές που βρίσκονταν στον Πόντο, η μία (Παναγία Σουμελά) στην περιοχή της Τραπεζούντας – Ματσούκα και η άλλη (Παναγία Γουμερά) στην περιοχή Αργυροπόλεως (τόπος καταγωγής των προγόνων μου, οικογ. Θ. Ζαχαριάδη, Ι. Τσελεπίδη από το Αμπρίκ, Ησ. Καραλευθέρη από το Άκτσαλ και Χρ. Αμαραντίδου από Κορόνιξα). Εις μνήμην των προγόνων και εις Δόξαν Εκείνης λίγα χιλιόμετρα αφιερωμένα με αγάπη….. Όσοι δρομείς επιθυμείτε και μπορείτε να συμμετέχετε στην διαδρομή θα είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μένα. Η διαδρομή είναι 171 χλμ, με εκκίνηση την «Παναγία Σουμελά» Βέροιας, και τρέχουμε ως ακολούθως: από τον δρόμο της Καστανιάς κατηφορίζουμε στη Βέροια, συνεχίζουμε από Μακροχώρι Ημαθίας, Αλεξάνδρεια, Λουδία, Χαλκηδόνα, Κουφάλια, Άγιο Πέτρο, Εύρωπο, Αξιούπολη, Πολύκαστρο, Χωρίγι, Δ/ση Χέρσου, Καλίνδρια, Δ/ση Δροσάτου, Αμάραντα, Καστανούσα, Πλατανάκια Μακρυνίτσα, Ι.Μ.Παναγίας Γουμερά. (Νομοί Ημαθίας, Θεσνίκης, Πέλλας, Κιλκίς και Σερρών). Σε αυτή την προσπάθεια ο Γιώργος Ζαχαριάδης έχει συμπαραστάτη και εμψυχωτή τον σπουδαίο Πόντιο λυράρη Γιώργο Πουλαντζακλή.

13535766_1309123189115969_1543268205_n 13552652_1309123205782634_705737190_n

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team