Αρχική > Αθλητικά > Ο Γιώργος Ζαχαριάδης στο 1ο Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης στο 1ο Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Στον 1ο Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, θα συμμετέχει ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων της ΑΕΚ, Γιώργος Ζαχαριάδης (ΤΕΜΟΝΑΕΚ), ο οποίος θα είναι και ένας από τους εκπρόσωπους της ΕΛ.ΑΣ (Σώματα Ασφαλείας). Αυτό γίνεται αφού συν διοργανωτής είναι το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. ΑΣΑΕΔ.

Ο πρώτος δρόμος που είναι αφιερωμένος στην Εκεχειρία: «Ο δρόμος της Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2016» και θα διεξαχθεί στις 20/4/2016.

Στον τόπο όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, γεννήθηκε και η Εκεχειρία ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στους Αγώνες. Εκεί όπου οι αθλητές άφηναν τα όπλα τους για να αγωνισθούν, εκεί όπου ο καθένας όταν έφθανε για να αγωνισθεί τον αγώνα τον καλό, είχε ήδη κάνει τον δικό του δρόμο Εκεχειρίας από τον τόπο του μέχρι την Ήλιδα, εκεί όπου παραδίδοντας τα όπλα τους και συνεχίζοντας άοπλοι, συμμετείχαν στον αγώνα της ευγενούς άμιλλας, στέλνοντας ένα μοναδικό μήνυμα. Ένα μήνυμα όχι μόνο προς τον τότε γνωστό κόσμο, αλλά ένα μήνυμα που διαπερνά την ιστορία και φθάνεις στις μέρες μας πιο επίκαιρο από ποτέ. Το μήνυμα της Εκεχειρίας. Της Εκεχειρίας που οδηγεί στην ειρήνη! Χρειάστηκαν 1623 χρόνια για να ξαναενωθούν η Ήλιδα με την Ολυμπία με αυτό το μοναδικό γεγονός: Τον 1ο δρόμο της Εκεχειρίας.

Ο ίδιος αναφέρει ότι: Ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μένα να συμμετάσχω στον δρόμο αυτό, τρέχοντας στις σελίδες και στους δρόμους της ιστορίας μετά από 1623 χρόνια, ως ένας εκπρόσωπος από την ΕΛ.ΑΣ, (Σώματα Ασφαλείας). Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους και ιδιαίτερα στον Δντή του ΑΣΑΕΔ, κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ στο Μαραθώνιο, αντιπλοίαρχο Σπύρο Ανδριόπουλο, ο οποίος είχε την ιδέα αυτή . Τρέχουμε στο μονοπάτι της Εκεχειρίας, που ενώνει την Ήλιδα με την Ολυμπία, 50 χλμ κρατώντας ένα κλαδί ελιάς για να μεταφέρουμε και να μεταδώσουμε σε όλον τον κόσμο το μήνυμα της Εκεχειρίας».

 

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο δρομέας της ΑΕΚ, αμέσως μετά τον δρόμο της Εκεχειρίας, την 22/4/2016 θα συμμετέχει στον αγώνα δρόμου 255 χλμ, στο «Δόλιχο Δρόμο», που ξεκινάει από τους Δελφούς και τερματίζει στην Αρχαία Ολυμπία.

Ακολοούθως 7 και 8 Μαΐου 2016 θα πάρει μέρος στον Ευχίδειο Άθλο 107,5 χλμ, από Δελφούς στις Πλαταιές και συνεχίζει με τον Αέθλιο-Ολύμπιο δρόμο 180 χλμ την 20 και 21 Μαϊου 2016 από την Αρχαία Νεμέα στην Αρχαία Ολυμπία.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Θεόφιλος Ηλιάδης

Αθλητικογράφος του e-ptolemeos.gr. Ασχολείται με το αθλητικό ρεπορτάζ από το 1990. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΙ Μηχανολογίας Κοζάνης.