Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Ο Γιώργος Κασαπίδης με αφορμή την επέτειο θανάτου του Παύλου Μελά: «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική»

Ο Γιώργος Κασαπίδης με αφορμή την επέτειο θανάτου του Παύλου Μελά: «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σαν σήμερα στις 13 Οκτωβρίου 1904 άφηνε την τελευταία του πνοή στη Στάτιστα Καστοριάς ο εθνομάρτυρας Παύλος Μελάς, μαχόμενος με τους συντρόφους του για την ελευθερία της πατρίδας μας.
Με τη σκέψη μας στα όνειρα και το όραμα του για τη Μακεδονία μας, συμμετείχαμε στο εκατοστό δεκατοτέταρτο μνημόσυνο από τον ηρωικό θάνατο του. Τελέστηκε στον Ι. Ν. Ταξιαρχών Καστοριάς όπου είναι θαμμένα τα οστά του και της συζύγου του Ναταλίας, από τον Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ. Συγκινητικά τα λόγια του ιεράρχη για τον ήρωα του Μακεδονικού αγώνα. Ήχησαν στις καρδιές όλων μας.
Όσα χρόνια κι αν περάσουν, την η ιστορία που οι ήρωες των Ελλήνων έγραψαν με το αίμα τους, κανείς δεν μπορεί να την παραχαράξει.
Αυτό ας το γνωρίζουν καλά όλοι οι εμπνευστές και οι υποστηρικτές της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών.
Η αμφισβήτηση της ιστορικής αλήθειας είναι ύβρις στη θυσία των ηρώων και των μαρτύρων του Μακεδονικού αγώνα και η πλαστογράφηση της, προδοσία. Και ως προδότες θα αντιμετωπιστούν όσοι επιμένουν σε αυτό το ανοσιούργημα.
Η ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΕΊΝΑΙ ΜΊΑ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΉ!

Giorgos Kasapidis B

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team