Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ο Γιώργος Κασαπίδης για το ΧΥΤΑΜ αμιάντου στα πρώην ΜΑΒΕ: «Ανοίξαμε τη συζήτηση, δεν υπάρχει απόφαση»- Τι είπε για τις μετρήσεις στα νερά της περιοχής

Ο Γιώργος Κασαπίδης για το ΧΥΤΑΜ αμιάντου στα πρώην ΜΑΒΕ: «Ανοίξαμε τη συζήτηση, δεν υπάρχει απόφαση»- Τι είπε για τις μετρήσεις στα νερά της περιοχής

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Για συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με τη δημιουργία ΧΥΤΑΜ αμιάντου στα πρώην ΜΑΒΕ, τοποθετήθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, μετά από ερωτήματα δημοσιογράφων.

Όπως τόνισε δεν έχει παρθεί καμία απόφαση, η περιφέρεια ανοίγει τις διαδικασίες σε επιτροπή περιβάλλοντος και παραγωγικής ανασυγκρότησης «δίνοντας λόγο και φωνή για να κατατεθούν οι απόψεις».

Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά πως «αν αποδειχθεί ότι δημιουργεί προβλήματα είναι βέβαιο πως δεν θα προχωρήσουμε», ενώ την επόμενη βδομάδα η συζήτηση θα γίνει με όλους τους επιστημονικούς φορείς.

«Οι μετρήσεις στα ύδατα δεν δείχνουν επιβάρυνση», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης απαντώντας σε σχετικές αναφορές και έκανε λόγο για «εσφαλμένη προσέγγιση» όσων λένε πως υπάρχει διαρροή.

«Η μορφή και ο τρόπος δεν επιτρέπουν διαρροή αυτή τη στιγμή, ωστόσο όσα κατατεθούν θα τα δούμε με σοβαρότητα. Απεύχομαι να υπάρχει σκοπιμότητα, αλλά η συζήτηση θα γίνει τεκμηριωμένα απ’ όλες τις πλευρές. Αφού διερευνήσουμε το χώρο, δεν αποκλείεται η περίπτωση των ορυχείων της ΔΕΗ. Βλέπουμε ποιο θα έχει τα μέγιστα οφέλη».

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Γιούλα Γκατζαβέλη- Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών: «Δεν καταφέρατε να πλήξετε την ηθική του Κασαπίδη- Αν θέλετε κρατικοδίαιτους να ασχολούνται με την πολιτική πείτε το- Οι παραιτήσεις μας στη διάθεση του Περιφερειάρχη αν χρειαστεί»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail «Αν θέλετε να αλλάξουμε το εκλογικό σύστημα και να συμμετέχουν μόνο δημόσιοι υπάλληλοι με κρατικοδίαιτους συγγενείς να μας ...