Αρχική > Αγροτικά > O Γιάννης Θεοφύλακτος στο Τυροκομείο του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Το Βόιο», στη Νεάπολη

O Γιάννης Θεοφύλακτος στο Τυροκομείο του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Το Βόιο», στη Νεάπολη

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Επίσκεψη στο τυροκομείο του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Το Βόιο», στη Νεάπολη Βοΐου, πραγματοποίησε ο βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) την Τρίτη 22 Αυγούστου 2017.

Τον βουλευτή κ. Θεοφύλακτο ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του τυροκομείου ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού, κ. Ανδρέας Καστανίδης και ο διευθυντής, κ. Γρηγόρης Τσολόπουλος.

Άπαντες τόνισαν τη σημασία που έχει για την περιοχή του Βοΐου μία τέτοια προσπάθεια παραγωγής ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ένταξη κτηνοτρόφων της περιοχής σε επιδοτούμενα προγράμματα για τη διάσωση των ελληνικών φυλών (πρόβατο Πελαγονίας – αίγα Βοΐου).

Ο βουλευτής, κ. Θεοφύλακτος, γνωρίζοντας από την ίδρυση του Συνεταιρισμού, σχεδόν δέκα χρόνια πριν (τότε ως νομικός σύμβουλος), τα στέρεα βήματα που έγιναν για να καταλήξουν σήμερα στην αξιοποίηση της παραγωγής αρκετών κτηνοτρόφων της περιοχής και μεταποίησης του γάλακτος, τόνισε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ, καθώς και τους εξειδικευμένους επιστήμονες (όπως ο γενετιστής, κ. Γκαρσέν) για την πιστοποίηση και την καθαρότητα των ελληνικών φυλών που εγγυώνται και την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων.

Τέτοιες δράσεις πρέπει να ενισχύονται, αλλά και να λειτουργούν ως υπόδειγμα για αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team