Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ο εορτασμός της 9ης Μαΐου (Ημέρα Ευρώπης) από το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας – Συμμετείχαν σχολεία της Πτολεμαΐδας

Ο εορτασμός της 9ης Μαΐου (Ημέρα Ευρώπης) από το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας – Συμμετείχαν σχολεία της Πτολεμαΐδας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και ο φορέας υποδοχής του, Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας ,διοργάνωσαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εκδήλωση για τον εορτασμό της «Ημέρας της Ευρώπης», την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αμυνταίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Αμυνταίου, τους εθελοντές του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, τα μέλη του Δικτύου Teachers4Europe Δυτικής Μακεδονίας καθώς και τους Ambassadors Δυτικής Μακεδονίας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο επικεφαλής του Κέντρου κ. Κωνσταντίνος Στεργίου και στη συνέχεια, απηύθυναν χαιρετισμούς ο Αντιδήμαρχος Αμυνταίου κ. Γιάννης Νάτσης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας κ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης,ο Ambassador – Πρεσβευτής του Δικτύου Δ/Βάθμιας Εκπαίδευσης Teachers4Europe κ. Παναγιώτης Παπαχαραλάμπους και τέλος η Ambassador – Πρεσβευτής της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δικτύου T4E κα. Αικατερίνη Ασπράγκαθου. Επίσης, παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμυνταίου κ. Γεώργιος Τρυφωνόπουλος και το μέλος του ΔΣ του ΟΕΝΕΦ κ. Χρήστος Μογλενίδης.

Παρουσιάστηκαν,επιπροσθέτως,στο κοινό και οι εθελοντές EVS του Κέντρου μας (European Voluntary Service-Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία).

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για τη συμβολή και την παρουσίας τους στην εκδήλωση,στην κα. Δήμητρα Γκούλη, Ambassador – Πρεσβευτή του Δικτύου Teachers4Europe,στον κ. Νικόλαο Αλσαχίδη, Ambassador – Πρεσβευτή του Δικτύου Teachers4Europe,στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου καθώς και στο Γυμνάσιο Αμυνταίου που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Η εκδήλωση περιελάμβανε την παρουσίαση των εργασιών της εκπαιδευτικής δράσης Teachers4Europe της Δυτικής Μακεδονίας,από τις σχολικές τάξεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα. Ευγενία Μπούσιου, μέσω δύο διαφορετικών θεματικών παιχνιδιών κατάφερε με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο να ενημερώσει τα παιδιά τόσο για τον τρόπο ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης,όσο και για τα θεσμικά της όργανα, αλλά και για τα πλεονεκτήματα και τις ευκαιρίες του να είσαι Ευρωπαίος πολίτης.

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα. Βούλα Σταθά, ανέλαβε εργασία με θέμα «Ειρήνη – Πόλεμος» και παρήγαγε το δικό του παραμύθι με σκοπό να γνωρίσει τη σημαία και τον ύμνο της Ευρώπης μέσα από την τέχνη της ζωγραφικής και να καλλιεργήσει την κριτική σκέψη για την αναγκαιότητα της επικράτησης της ειρήνης στον κόσμο.

Το Νηπιαγωγείο Πρωτοχωρίου,με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα. Παρισσάτιδα Χριστοφορίδου, κατάφερε μέσω της κατασκευής μασκών καθώς και του δικού του επιτραπέζιου παιχνιδιού και εφημερίδας, με θέμα τις Απόκριες, να ανακαλύψει τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης,τα ήθη και έθιμα των χωρών ανάμεσα σε Ελλάδα – Γαλλία – Γερμανία – Βέλγιο.

Το 5ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης,με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα. Παρασκευή Πόζογλου, υλοποίησε εργασία με θέμα «Ο Γύρος της Ευρώπης μέσα από τα παραμύθια» και είχε την ευκαιρία μέσα από τα παραμύθια και την παραγωγή δικού του βίντεο να γνωρίσει την Ευρώπη καθώς και τη σημασία της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να κατανοήσει την έννοια της συνεργασίας και της αποδοχής της διαφορετικότητας των χωρών.

Το 2ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης,με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Ελένη Βαγιαννίδου, χρησιμοποίησε για την εργασία του επιγραφές και γκράφιτι άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως φορείς πολιτισμού και κουλτούρας και τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν στην εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας. Σημαντική,η έκδοση δικού τους ηλεκτρονικού περιοδικού με τίτλο: The Talking Walls of Europe και η δημιουργία δικού τους γκράφιτι όπου μας το παρουσίασαν με βίντεο.

Το 1ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Συμέλα Σιδηροπούλου, μέσω βιωματικής άσκησης, συζητήσεων καθώς επίσης και μέσω της δημοσίευσης αντίστοιχου άρθρου για τη μετανάστευση, ευαισθητοποιήθηκε και αφυπνίστηκε πάνω στο φαινόμενο της μετανάστευσης, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του Ευρωπαίου πολίτη.

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team