Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > O δρομέας Γ. Ζαχαριάδης (ΤΕΜΟΝΑΕΚ) για τον 1ο εικονικό Μαραθώνιο της Αθήνας εν μέσω κορωνοϊού – Θα τρέξει αύριο Τετάρτη στα μαρτυρικά χωριά της Εορδαίας αφιερώνοντας τον αγώνα στους κατοίκους τους (VIDEO)

O δρομέας Γ. Ζαχαριάδης (ΤΕΜΟΝΑΕΚ) για τον 1ο εικονικό Μαραθώνιο της Αθήνας εν μέσω κορωνοϊού – Θα τρέξει αύριο Τετάρτη στα μαρτυρικά χωριά της Εορδαίας αφιερώνοντας τον αγώνα στους κατοίκους τους (VIDEO)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

O δρομέας Γ. Ζαχαριάδης (ΤΕΜΟΝΑΕΚ) μιλάει στο webtv του e-ptolemeos.gr και τον Αντώνη Πουγαρίδη για τον 1ο εικονικό Μαραθώνιο της Αθήνας εν μέσω κορωνοϊού . Ο ΤΕΜΟΝΑΕΚ θα τρέξει αύριο Τετάρτη στα μαρτυρικά χωριά της Εορδαίας αφιερώνοντας τον αγώνα στους κατοίκους τους

Update

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης αφιέρωσε τον αγώνα του στους κατοίκους. Στη διαδρομή του πέρασε από την Ερμακιά, τον Πτελεόνα, τη Σπηλιά, το Καρυοχώρι, τον Άγιο Χριστίφορο, το Ανατολικό, τα Κομνηνά, το Μεσόβουνο, τους Πύργους και το μνημείο Ποντίων. Μια ιδιαίτερη διαδρομή, αφορμή για την οποία στάθηκε η πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ αντί του μαραθωνίου της Αθήνας για το 2020 που ματαιώθηκε, να τρέξει ο καθένας στην περιοχή του, είτε τα 10 χλμ ή και τον μαραθώνιο για τα 42 χλμ.

«Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για όλους μας. Η ματαίωση του είναι ένα πλήγμα και για τους δρομείς αλλά και για την Ελλάδα αλλά και για όλο το κόσμο γιατί ο μαραθώνιος της Αθήνας είναι ένας εξαιρετικός αγώνας. Παρ΄ όλ΄ αυτά ήμαστε αισιόδοξοι ότι πολύ σύντομα θα επανέλθει η φυσιολογική ζωή για όλο το κόσμο. Όσο αναφορά το μαραθώνιο ο ΣΕΓΑΣ βλέποντας όλα αυτά θεώρησε καλό και βρήκε ένα άλλο διαφορετικό τρόπο να τρέξουμε τον αγώνα ο καθένας ξεχωριστά ή και με παρέα αλλά εικονικά», λέει στο e-ptolemeos.gr και τον Αντώνη Πουγαρίδη.

Η διαδρομή όμως που θα επιλέξει ο καθένας, σε όποιο μέρος θέλει, θα καταγραφεί  μέσω των site, καταγράφοντας τον ο ρυθμό που τρέχει ο καθένας, τη διαδρομή και τον χρόνο. Επειδή ο μαραθώνιος ήταν στις 8 Νοεμβρίου, δίνεται το δικαίωμα να τρέξει όποιος θέλει μέχρι τις 20/11. Αυτό το διάστημα μπορούμε να τρέξει κανείς όσες φορές θέλει και ο καλύτερος χρόνος να αποσταλεί στο ΣΕΓΑΣ.

«Είναι μια εναλλακτική λύση… Μια πολύ καλή λύση και πιστεύω ότι είναι κάτι όμορφο γιατί τρέχουμε μαραθώνιο στη περιοχή μας κάτι που δεν θα το κάναμε ποτέ στη ζωή μας και όλοι θα πηγαίναμε σε άλλους μαραθώνιους όπου αυτοί γίνονταν», προσέθεσε .

Ο ίδιος, το 2018 είχε προτείνει να γίνει ένας μαραθώνιος στη περιοχή μας, ο μαραθώνιος των μαρτυρικών χωριών, όταν η πολιτεία αναγνώρισε σαν μαρτυρικό χωριό και την Ερμακιά μαζί με το Μεσόβουνο και τους Πύργους. Μάλιστα, είχε κάνει τότε μια διαδρομή, είχε ενημερώσει τους προέδρους που ήταν σύμφωνοι αλλά δεν προχώρησε αυτή η σκέψη.

«Αφού τελικά δεν έγινε ο μαραθώνιος τότε με τους δρομείς που θα ήθελαν να ήταν παρόντες αποφάσισα να κάνω τώρα αυτή τη διαδρομή ξεκινώντας από την Ερμακιά και περνώντας από τα χωριά να περάσω από Μεσόβουνο και να φτάσω στους Πύργους και να το αφιερώσω στους ανθρώπους αυτών των χωριών που χάθηκαν άδικα. Ένας αγώνας με ιδιαίτερο συμβολισμό και αφιερωμένο σε όσους χάθηκαν από τη ναζιστική θηριωδία δυστυχώς.  Εγώ από την πλευρά μου έχω αποδείξει ότι δεν με ενδιαφέρουν τόσο οι χρόνοι γιατί είμαι δρομέας μεγάλων αποστάσεων αλλά κυρίως να φτάνω υγιής στον τερματισμό. Για αυτό έκανα αυτό τον αγώνα για να τον αφιερώσω στις ψυχές από τα μαρτυρικά χωριά της Εορδαίας που χάθηκαν», κατέληξε, με νόημα.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ 27/1 – Η νέα στήλη που σχολιάζει την επικαιρότητα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail   Απόλυτα μουδιασμένη η αγορά της Πτολεμαΐδας, με το click-away να μην αποδίδει καρπούς. Κινητοποιήσεις ετοιμάζονται, ανάλογα και ...