Αρχική > Slider > Ο δήμος Κοζάνης διατηρεί το χαράτσι του τέλους 80% στο νερό – Διαρροές στην παράταξη του Δημάρχου, καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση

Ο δήμος Κοζάνης διατηρεί το χαράτσι του τέλους 80% στο νερό – Διαρροές στην παράταξη του Δημάρχου, καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Με τις ψήφους της πλειοψηφίας και παρά την κατηγορηματική αντίθεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, η δημοτική Αρχή Κοζάνης υπό τον δήμαρχο Λευτέρη Ιωαννίδη, διατηρεί και για το 2018 το χαράτσι του τέλους 80% επί της αξίας του νερού.

Μπορεί βεβαίως η πλειοψηφία να «πέρασε» την διατήρηση του χαρατσιού μέσα σε γενικό κλίμα δυσφορίας των συνταξιούχων που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Νομού Κοζάνης, ωστόσο η παράταξη του δημάρχου υπέστη σημαντική ήττα. Ναι μεν εξασφάλισε άνετη πλειοψηφία υπέρ του χαρατσιού, όμως είχε δύο διαρροές. Ο Λάκης Γκούμας (στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) καταψήφισε, ενώ ο Νίκος Πλεξίδας ψήφισε παρών. Τελικώς, η συνέχιση της επιβολής του χαρατσιού 80% επί της αξίας του νερού για τους καταναλωτές του δήμου Κοζάνης υπερψηφίστηκε με 15 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 1 παρών.

Με δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να καταργηθεί το 80%, αν και η κατάργησή του θα ήταν γι’ αυτόν ένα «καλό προεκλογικό εφόδιο». Ειδικότερα τόνισε: «Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ευτυχώς ή δυστυχώς δεν μπορεί να αφαιρεθεί το τέλος του 80%. Είναι προεκλογική περίοδος και θα ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος αν μπορούσα να πω ότι φέτος καταργώ το 80%, γλυτώνω απ’ το λογαριασμό του νερού 50 ευρώ και θα εφοδιάσω με εφόδια την τακτική μου ενόψει των επόμενων εκλογών. Παρ’ όλα αυτά δεν το κάνουμε αυτό, γιατί είμαστε υπεύθυνοι και γιατί θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να παίζουμε με τις τύχες μιας επιχείρησης η οποία οφείλει να εξασφαλίσει την παροχή νερού και αποχέτευσης στο σύνολο των καταναλωτών». Επικαλέστηκε επίσης τις μεγάλες δανειακές υποχρεώσεις της ΔΕΥΑΚ, ενώ κατηγόρησε τον Λάζαρο Μαλούτα ότι με τις παραλείψεις επί δημαρχίας του, τώρα ο δήμος και η επιχείρηση πληρώνουν παλιά χρέη.

Με δηλώσεις του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, υπογράμμισε την αντίθεση του συνδυασμού του στην διατήρηση του ειδικού τέλους. Ειδικότερα, ο Λ. Μαλούτας δήλωσε: «Είμαστε αντίθετοι στην επιβολή του τέλους για το 2018 κι’ αυτό γιατί δεν τεκμηριώνεται η ανάγκη επιβολής του. Παίρνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση της χώρας, των συμπολιτών μας, τα μέτρα που είναι ψηφισμένα, αλλά και τα έργα που εκτελέστηκαν στο παρελθόν και όσα βρίσκονται σε εξέλιξη μας οδηγούν στο να μη ψηφίσουμε την επιβολή του τέλους». Κατά του χαρατσιού 80% τάχθηκαν επίσης τόσο ο Γιάννης Δεληγιάννης όσο και ο Γιώργος Γκουτζηκώστας, ενώ την αντίθεσή του κατέστησε σαφή με επιστολή του ο Κώστας Κύργιας, ο οποίος απουσίαζε από την  συνεδρίαση.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα την επέκταση του Κοινωνικού Τιμολογίου Ύδρευσης, που εισηγήθηκε επίσης με ομόφωνη απόφαση το δ.σ. της ΔΕΥΑΚ.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας