Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Ο Δήμος Εορδαίας για την 47η επέτειο από την φοιτητική εξέγερση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Ο Δήμος Εορδαίας για την 47η επέτειο από την φοιτητική εξέγερση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Στις 17 Νοεμβρίου τιμούμε τους φοιτητές, τους αγωνιστές της Δημοκρατίας, τον ανώνυμο Έλληνα που προέταξε το κοινωνικό συμφέρον και πάλεψε, σε πολύ δύσκολους καιρούς, για την ελευθερία, την ισονομία, την παιδεία και την αξιοπρεπή διαβίωση.

Πριν από 47 χρόνια ενώθηκαν φοιτητές και απλοί πολίτες απέναντι σε μια δικτατορία, την οποία τελικά και γκρέμισαν. Αυτή η εξέγερση και ο αγώνας αποτέλεσαν την βάση για την επαναφορά της δημοκρατίας στη χώρα μας. Μέσα από τους αγώνες για δημοκρατία, ελευθερία, ισονομία, παιδεία και για αξιοπρεπή διαβίωση όλων των πολιτών, γεννήθηκε η «μεταπολίτευση» και συντελέστηκαν πολλές αλλαγές προς το καλύτερο στις ζωές όλων των Ελλήνων.

Το μήνυμα της φοιτητικής εξέγερσης στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 1973 παραμένει πάντα επίκαιρο. Είναι αέναο και δεν θα ξεθωριάσει στο πέρασμα του χρόνου.

Σήμερα, δυστυχώς, η μνήμη της επετείου θα πραγματοποιηθεί στη σκιά μιας πανδημίας. Η σκέψη μας είναι στα νοσοκομεία αναφοράς Covid-19 και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπου οι υγειονομικοί λειτουργοί δίνουν τον δικό τους αγώνα για την προστασία του υπέρτατου αγαθού της ζωής, αντιμετωπίζοντας τις  αντιξοότητες με όρους απόλυτης αυταπάρνησης.

Σχεδόν πέντε δεκαετίες, έπειτα από εκείνον το Νοέμβρη, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε με έμφαση ότι δημοκρατία και ελευθερία είναι αδιαπραγμάτευτα και θεμελιώδη ιδανικά, ενώ παράλληλα να συνεχίσουμε με προσήλωση τον αγώνα για τις ανθρώπινες αξίες, δημιουργώντας έτσι ελπίδα και αισιοδοξία, ώστε να αντιμετωπίσουμε με σιγουριά τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

 

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας: «Φτάνει πια- Δεν αντέχουμε άλλο»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail ΦΤΑΝΕΙ-ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ Βρισκόμαστε πλέον πέρα από τα όρια μας ,με την αγωνία μας να βρίσκεται στα υψηλότερα ...