Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ο αντιπεριφερειάρχης Σχεδιασμού Αναπτυξιακής Μετάβασης Στ. Κιάνας: «Ξεσκονίζουμε το Master Plan» – Μέλημα στις θέσεις εργασίας (VIDEO)

Ο αντιπεριφερειάρχης Σχεδιασμού Αναπτυξιακής Μετάβασης Στ. Κιάνας: «Ξεσκονίζουμε το Master Plan» – Μέλημα στις θέσεις εργασίας (VIDEO)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Για το σχέδιο δίκαιης μετάβασης για την απολιγνιτοποίηση που ανακοίνωσε το υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας, αλλά και τις προτάσεις που επεξεργάζεται να κάνει η Δυτική Μακεδονία, μίλησε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Σχεδιασμού Αναπτυξιακής Μετάβασης ο Στέργιος Κιάνας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η περιφέρεια Δ. Μακεδονίας προετοιμάζει τις προτάσεις της, ώστε να εξειδικεύσει μια σειρά ζητημάτων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Μέσα στο χρονικό διάστημα που μας έχουν δώσει προετοιμαζόμαστε σαν περιφερειακή αρχή για να κάνουμε κάποιες προτάσεις βελτίωσης και αντικατάστασης κάποιων πραγμάτων μέσα σε αυτό. Μας έδωσαν μια κατεύθυνση σε ό,τι αφορά το κομμάτι των εμβληματικών επενδύσεων που παρουσιάζονται στην περιοχή αλλά από εκεί και πέρα δεν πρέπει να μείνουμε μόνο εκεί. Πρέπει να δούμε πως μπορούμε να εξειδικεύσουμε το master plan και σε άλλα πράγματα».

Βασική προϋπόθεση για την περιφερειακή αρχή, προσέθεσε ο κ. Κιάνας, είναι να μην χαθεί καμία θέση εργασίας, με τον ίδιο να θέτει το ζήτημα των 10.000 θέσεων εργασίας που επισημαίνει το Master plan ότι θα χαθούν και την Περιφερειακή αρχή να λέει πως είναι διπλάσιες:  «Επειδή στο Master plan παρουσιάζονται κάποια πράγματα όπως η απώλεια 10.000 θέσεων εργασίας, αυτό που ζητήσαμε και από τον συντονιστή δίκαιης μετάβασης είναι να μας παρουσιαστεί η μεθοδολογία. Πως βγήκε αυτό το νούμερο. Όποια μελέτη είχε γίνει κατά το παρελθόν, είτε από το ΤΕΕ, είτε από την περιφερειακή αρχή μιλούσε για ένα νούμερο που άγγιζε τον διπλάσιο αριθμό. Για αυτό θέλουμε να δούμε ποια δεδομένα ίσχυσαν για την περιοχή ώστε να βγάλει ένα τόσο διαφορετικό νούμερο».

Από την προηγούμενη εβδομάδα, ήδη, ξεκίνησαν να συνεδριάζουν οι ομάδες εργασίας που έχουν συσταθεί στην περιφέρεια, έτσι ώστε να «ξεσκονίσουν» σε βάθος το Master Plan.

Τέλος, ο κ. Κιάνας τόνισε την αναγκαιότητα είτε ο ίδιος ο κ. Μουσουρούλης, είτε ο ΥΠΕΝ Κ. Χατζηδάκης να επισκεφθούν την περιοχή πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία διαβούλευσης, ώστε να ακουστούν όλες οι προτάσεις και τέλος η περιφέρεια να κάνει τις τελικές προτάσεις της.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Χαρδαλιάς προς δήμαρχο Κοζάνης: «Όποιος μας αμφισβητεί, αμφισβητεί 31 επιδημιολόγους

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Στις «βολές» που εκτόξευσε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, για την επιβολή lockdown και το «πάγωμα» της ...