Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ο Άνθιμος Μπιτάκης για τη μετεγκατάσταση Αναργύρων –Τι ενέργειες γίνονται για τα Βαλτόνερα

Ο Άνθιμος Μπιτάκης για τη μετεγκατάσταση Αναργύρων –Τι ενέργειες γίνονται για τα Βαλτόνερα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στη μετεγκατάσταση των Αναργύρων αλλά και τι ενέργειες γίνονται για το θέμα μετεγκατάστασης των Βαλτονέρων, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης, στο πλαίσιο συνεδρίασης του σημερινού δημοτικού συμβουλίου, μετά από σχετικό ερώτημα.

«Η μετεγκατάσταση Αναργύρων είναι σε καλό δρόμο. Η περιφέρεια είναι σε γρήγορους ρυθμούς, καθορίστηκαν οι τιμές ζώνης, ικανοποιώντας το αίσθημα των κατοίκων», επεσήμανε σχετικά ο κ. Μπιτάκης, προσθέτοντας πως έγινε και η σχετική παρέμβαση προς τον περιφερειάρχη και ορίστηκε το δικαστήριο στις αρχές Απριλίου του ‘21 και ζητήθηκε μάλιστα να εξετάσει η περιφέρεια τη δυνατότητα για εξωδικαστικό συμβιβασμό ώστε να πάρουν γρήγορα τα χρήματα οι κάτοικοι και να πάνε στο νέο οικισμό.

Για τα Βαλτόνερα, αποφασίστηκε με την Περιφέρεια να ζητηθεί πραγματογνωμοσύνη από το ΤΕΕ ώστε με ομάδα εργασίας μηχανικών, επιστημόνων, σεισμολόγων κλπ, να βγει πόρισμα, να φανεί το αίτιο και εφόσον συναινεί ότι οφείλεται στην εξορυκτική δραστηριότητα της ΔΕΗ και υπάρχει το σχετικό πόρισμα από αναγνωρισμένο επιστημονικό φορέα, πέραν του πορίσματος του ΛΕΚΑ, να προχωρήσει η διαδικασία και δικαστικά.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

«Ενημέρωση της Διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΔΜ από στελέχη της ΔΕΗ ΑΕ για τις εξελίξεις γύρω από την απολιγνιτοποίηση»

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Το διοικητήριο του ΛΚΔΜ επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του ΤΕΕ/ΔΜ για να ενημερωθούν γύρω από την ...