Αρχική > Αρθρογραφία > Ο Αλέξης και οι ευθύνες του χθες και του σήμερα… Γράφει ο Χρυσοβέργης Κρυσταλλίδης

Ο Αλέξης και οι ευθύνες του χθες και του σήμερα… Γράφει ο Χρυσοβέργης Κρυσταλλίδης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Έχουν περάσει τρεις μήνες από την τελευταία φορά που αρθρογράφησα, λίγο η πίεση της δουλειάς , λίγο οι διαφαινόμενες εξελίξεις, μου έδωσαν αρκετό χρόνο έτσι ώστε να προχωρήσουν οι ζυμώσεις και οι καταστάσεις για τις οποίες από πέρυσι σας είχα προϊδεάσει.

Στο δεκάμηνο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα, έχουν γίνει  λάθη και παραλήψεις και είναι ορατό ότι η οικονομία είναι σε χειρότερη κατάσταση από ότι ήταν όταν την παρέλαβε, αυτό δίνει πάτημα και πολλοί μέσα από τα αντιπολιτευόμενα κόμματα (η ΝΔ είναι απών εδώ και μήνες από τις εξελίξεις) ξαφνικά του χρεώνουν ότι συνέβη στην πατρίδα μας από άλωσης Κωνσταντινουπόλεως μέχρι και σήμερα. Τονίζω τον υπερθετικό βαθμό για να καταστεί σαφές ότι πίσω από την υπερβολή κρύβονται οι περισσότεροι από αυτούς που στα χρόνια των «παχέων αγελάδων» υπήρξαν θιασώτες του λαϊκισμού και του ψεύδους, υπήρξαν θιασώτες της εικονικής ευημερίας, υπήρξαν θιασώτες της συγκάλυψης σκανδάλων, υπήρξαν θιασώτες σε ότι μας κρατούσε στάσιμους,  υπήρξαν  τέλος μέλη κυβερνήσεων που βύθισαν την χώρα σε ένα ατέρμονο χρέος ,πολιτευόμενοι αποκλειστικά και μόνο με σημαία το ρουσφέτι δηλαδή την πιο διάσημη μέθοδο χειραγώγησης ψηφοφόρων….

Προσωπικά πιστεύω ότι ο Α.Τσίπρας , όντας πολιτικά γάτος, εκμεταλλεύτηκε την οργή του κόσμου από τις ταχύτατες αλλαγές που προκάλεσαν στο βιοτικό του επίπεδο οι μνημονιακές πολιτικές, χρησιμοποίησε πλάγιο τρόπο για να πάρει την πρωθυπουργία, με τερατώδη ψεύδη, με ατελείωτο λαϊκισμό και υπερβολικές παροχολογίες, πούλησε ελπίδα και αγόρασε εξουσία και με διαλυμένο τον μεγάλο αντίπαλο (ΝΔ) δύσκολα να την αποχωριστεί. Θα πρέπει να ήταν είτε παράφρων, είτε εκτός τόπου και χρόνου, είτε εντελώς ανίδεος για να πίστευε έστω και λίγο μέσα του ότι όλα όσα υποσχόταν πριν γίνει πρωθυπουργός θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στην πράξη. Στόχος όμως ήταν να γράψει το όνομα του στην λίστα με τα ονόματα των πρωθυπουργών της Ελλάδος….και το κατάφερε με όποιο κόστος για εμάς.

Όσο κακό μπορεί να έχει προκαλέσει με τις πολιτικές που εφαρμόζει σαν πρωθυπουργός, τόσο και άλλο τόσο έχει προκαλέσει με την αντιπολιτευτική του τακτική, με τον γεμάτο άρνηση και ψεύτικα δομημένο λόγο του. Όλα αυτά για τα οποία αναθεμάτιζε τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και προκαλούσε με τις μεγαλοστομίες του, τώρα με περίσσιο θράσος και πολύ υπερηφάνεια, άσχετα αν παριστάνει τον στεναχωρημένο, τα εφαρμόζει και μάλιστα τώρα κατακρίνει τους προηγούμενους ότι δεν εφάρμοζαν το μνημόνιο κατά γράμμα….έτσι είναι όταν παίζεις χωρίς αντίπαλο πουλάς και τρέλα!

Η Ελλάδα ήταν και είναι ανέφικτο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μνημονίου, γιατί για παράδειγμα εφόσον ένας από τους στόχους του μνημονίου είναι να μειωθεί ο δημόσιος τομέας προκειμένου να ελαφρυνθεί από αυτό το οικονομικό βάρος το κράτος, θα πρέπει να γίνουν απολύσεις, αλλά για να  μην έμεναν στο δρόμο όλοι αυτοί οι απολυμένοι του δημοσίου θα έπρεπε να υπήρχε ένας μεγάλος ισχυρός ιδιωτικός τομέας να τους απορροφήσει, αλλά για να υπήρχε ένας ισχυρός ιδιωτικός τομέας θα έπρεπε το κράτος ως θεματοφύλακας να παρέχει κίνητρα στην ιδιωτική πρωτοβουλία , στην περίπτωση της πατρίδας μας όμως διαχρονικά και όλα τα πολιτικά κόμματα από την μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα κάνουν ακριβώς το αντίθετο, έχουν δημιουργήσει μια δυσλειτουργική και σοβιετικού τύπου οικονομία και κανείς δεν έχει το θάρρος να το αλλάξει έτσι ώστε να καταστεί η Ελλάδα μια σύγχρονη οικονομία που θα στηρίζεται στις δικές της παραγωγικές δυνάμεις….

Μαζί με την οικονομία μας που χρειάζεται να αλλάξει και να γίνει πιο ευέλικτη , επιβάλετε να αλλάξει και η κουλτούρα των πολιτικών μας, αλλά για να αλλάξει η κουλτούρα θα πρέπει να μπουν και νέα πρόσωπα στην πολιτική και αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατόν…και ξέρετε γιατί;

Ο Ρόναλντ Ρήγκαν είχε πει κάποτε το εξής: «λέγεται ότι η πολιτική είναι το δεύτερο αρχαιότερο επάγγελμα, μοιάζει όμως πολύ με το πρώτο»…και η απόλαυση που προσφέρει το αρχαιότερο των επαγγελμάτων είναι το ίδιο γλυκιά όπως η εξουσία (συμπληρώνω εγώ).

Για να τελειώνω λοιπόν και να συνοψίζω, δεν φταίει αποκλειστικά και μόνο ο Τσίπρας για την οικονομική δυσχέρεια της πατρίδας σήμερα, φταίνε διαχρονικά οι πολιτικοί και τα κόμματα που πολιτεύονταν με την ίδιες σημαίες που κρατά και σήμερα ο Τσίπρας, του λαϊκισμού και του ρουσφετιού…

Για καλή μας τύχη η τρόικα και τα μνημόνια αποδομούν αργά και σταθερά αυτές τις πολιτικές , αυτούς τους πολιτικούς και αυτά τα κόμματα!

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Σούλης Κρυσταλλίδης

Χρυσοβεργης Κρυσταλλιδης...επώνυμο συνώνυμο των κουφωμάτων αλουμινίου! Σπούδασε Ηλεκτρολόγος μηχανικός Τ.Ε. Αν και γράφει με το αριστερό...αρθρογραφεί φιλελεύθερα!