Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Νοσοκομείο Καστοριάς: Αίθουσα για ασθενείς με κορωνοϊό η Μαιευτική – Στα όρια τους οι γιατροί

Νοσοκομείο Καστοριάς: Αίθουσα για ασθενείς με κορωνοϊό η Μαιευτική – Στα όρια τους οι γιατροί

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σε αίθουσα ασθενών με κορονοϊό θα μετατραπεί, σύμφωνα με πληροφορίες της sentra.com.gr, η Μαιευτική κλινική, λόγω της καθημερινής αύξησης των κρουσμάτων. Σήμερα μάλιστα, μαθαίνουμε, ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση πολιτών με συμπτώματα.

Την ίδια στιγμή γιατροί και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου μας μεταφέρουν πως φτάνουν στα όρια τους, χωρίς να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό παρά μόνο ημίμετρα. Όπως μας μεταφέρουν, δεν υπάρχουν μάσκες υψηλής προστασία, ποδιές, στολές και γυαλιά για να προστατευθούν.

«Στα τυφλά»
Παράλληλα, σχεδόν ένα μήνα από την έναρξη της κρίσης έχουν ελεγχθεί μόνο 120 περίπου εργαζόμενοι σε σύνολο 350 (!) με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, Χρήστο Κουσουρή, να το φωνάζει καθημερινά.  Ενώ και τα αποτελέσματα των τεστ,  όπως και ο ίδιος ο βουλευτής Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας, επισημαίνει, δεν φτάνουν έγκαιρα τα αποτελέσματα στον Νοσοκομείο.

Και όλα αυτά με το Νοσοκομείο να είναι στο κόκκινο, χωρίς έκτακτο σχεδιασμό από όσα τουλάχιστον μαθαίνουμε ανεπίσημα, όταν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, υπάρχει ανοιχτή καθημερινή ενημέρωση στους πολίτες, και μάλιστα από τους ίδιους τους Διοικητές. 

«Μην έρχεστε χωρίς τεστ»
Σε πλήρη… εξέλιξη και η άρνηση δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων, με τους πολίτες της Καστοριάς να είναι σε απόγνωση. Οι τελευταίες μας πληροφορίες κάνουν λόγο για έγκυο γυναίκα από την Καστοριά, που ούτε ξέρει που μπορεί να κάνει το τεστ, ούτε βρίσκει νοσοκομείο να την δεχτεί. Για το θέμα αυτό διαμαρτυρήθηκε με έγγραφό της και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, στον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας.

Πηγή: sentra.com.gr

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team