Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Νίκος Λυσσαρίδης: «Εμείς ζητάμε μια πραγματική δίκαιη μετάβαση- Να παραμείνει ενεργειακό κέντρο η Δυτική Μακεδονία»

Νίκος Λυσσαρίδης: «Εμείς ζητάμε μια πραγματική δίκαιη μετάβαση- Να παραμείνει ενεργειακό κέντρο η Δυτική Μακεδονία»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


«Από την ανακοίνωση της κυβέρνησης για το 2028 και μετά, εμείς όπου βρεθούμε ζητάμε από τους αρμοδίους τα αυτονόητα. Μια πραγματική δίκαιη μετάβαση».

Με αυτά τα λόγια ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Νίκος Λυσσαρίδης, μετέφερε τη θέση της περιφερειακής αρχής στην ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Εορδαίας για την απολιγνιτοποίηση.

Ο κ. Λυσσαρίδης αναφέρθηκε στις πολλές χαμένες θέσεις εργασίας και στην απώλεια του ΑΕΠ, σημειώνοντας παράλληλα πως πρώτιστη διεκδίκηση είναι να παραμείνει η περιοχή ενεργειακό κέντρο της χώρας.

«Οι άνθρωποί μας με την πολύτιμη τεχνογνωσία τους, δεν μπορεί να μην αξιοποιηθούν. Θέλουμε να παραμείνουμε το ενεργειακό κέντρο της χώρας. Να παραμείνει η ΔΕΗ στον τόπο και να επενδύσει εδώ. Δε θέλουμε απαξιωμένη τη ΔΕΗ και να μετατραπεί η περιοχή σε απέραντο φωτοβολταϊκό πάρκο», είπε ο Νίκος Λυσσαρίδης.

Τέλος, επανέλαβε πως η περιφερειακή αρχή περιμένει συγκεκριμένη πρόταση λέγοντας: «Θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για τη Δυτική Μακεδονία μας».

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας