Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Νίκος Λυσσαρίδης- Αντιπεριφερειάρχης: «Η δολοφονία χαρακτήρα είναι δειλή και αδιάντροπη πράξη- Είχα δικαίωμα να καταθέσω αίτηση στο πρόγραμμα»- Δριμεία επίθεση στη Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Νίκος Λυσσαρίδης- Αντιπεριφερειάρχης: «Η δολοφονία χαρακτήρα είναι δειλή και αδιάντροπη πράξη- Είχα δικαίωμα να καταθέσω αίτηση στο πρόγραμμα»- Δριμεία επίθεση στη Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Με μία πολύ έντονα φορτισμένη ομιλία, η οποία είχε χαρακτηριστικά προσωπικού τόνου, ο Αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Λυσσαρίδης, υπεραμύνθηκε των επιλογών του και του δικαιώματός του, όπως να συμμετέχει στο πρόγραμμα των 40εκ. ευρώ.

Μάλιστα ο κ. Λυσσαρίδης επιτέθηκε δριμύτατα στην Γεωργία Ζεμπιλιάδου, κατηγορώντας την για δολοφονία χαρακτήρα και πολιτική, ηθική, επαγγελματική και οικογενειακή σπίλωση.

«Η δολοφονία χαρακτήρα είναι δειλή και αδιάντροπή τακτική. Ζήτω πλήρης αποκατάσταση της τιμής και υπόληψης και επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα», σημείωσε, ενώ εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του σε φαινόμενα «πίεσης» που δέχθηκε όλες αυτές τις ημέρες:

«Το πιο σημαντικό είναι πως αισθάνομαι πολύ άσχημα, έχω δεχθεί πολύ πόλεμο και πίεση στην οποία εύχομαι σε όλους να μη ζήσετε αυτή την πίεση που έζησα».

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφερόμενος σε συνέντευξη της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, στην οποία παρέθεσε κανονισμούς με τους οποίους υποστήριζε πως υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων, υποστήριξε πως όσα δημοσιοποίησε σε «ανώνυμο συντάκτη» δεν ισχύουν, «καθώς οι κανονισμοί έχουν αλλάξει».

Στην τοποθέτησή του επίσης ο Νίκος Λυσσαρίδης τόνισε:

«Υπό την ιδιότητα μου ως αντιπεριφερειάρχης δεν ελέγχω ούτε άμεσα ούτε έμμεσα, δεν μετείχα σε προπαρασκευαστική πράξη. Το πρόγραμμα διαμορφώθηκε από άλλους και έχει έγκριση της ευρωπαϊκής επιτροπής. Η διαχειριστική αρχή διασφάλισε την τήρηση και τη διαδρομή του ελέγχου.

Γνωρίζοντας πως είμαι μέλος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης το εκμεταλλευτήκατε και είπατε πως θα έπρεπε να το αναφέρω στο ΠΤΑ. Αλλά το ΠΤΑ δεν έχει ρόλο διατάκτη. Καμία ανάμειξη και αρμοδιότητα δεν έχει το ΠΤΑ στη διαμόρφωση κριτηρίων και στη διαχείριση του προγράμματος.

Όπως γνωρίζετε τη νόμιμη ανάθεση έχει η διαχειριστική αρχή και διατηρεί την ευθύνη για το σύνολο του προγράμματος και παρακολουθεί την εκτέλεση των καθηκόντων του ενδιάμεσου φορέα και λαμβάνει τα μέτρα.

Η επιχείρησή μου πληρούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις. Κανένα κόλλημα εκ του νόμου. Απολύτως νόμιμα κατέθεσα την πρότασή μου και δεν είχα δυνατότητα επέμβασης και παρέμβασής. Όλα έγιναν με αδιάβλητο τρόπο και αντικειμενικά κριτήρια. Θα είχε απορριφθεί η αίτησή μου».

Σε ότι έχει να κάνει με το ηθικό σκέλος ο κ. Λυσσαρίδης επεσήμανε:

«Εγώ όταν μπήκαν στον πολιτικό στίβο ήξερε ο κόσμος τι δουλειά έκανα 15 χρόνια. Καλώς ή κακώς έχω 15 υπαλλήλους, νιώθω το δικαίωμα στην εργασία και το θεωρώ ιερό. Ανήθικο είναι να μην πληρώνω τους εργαζομένους και τις εισφροές μου, αν δεν κόβω τιμολόγια. Έχτισα από το μηδέν την επιχείρηση, χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις. Με μάθανε οι γονείς μου τιμιότητα και εντιμότητα. Δεν θα αφήσω κανέναν να το αμφισβητήσει. Ο πατέρας μου, μου έμαθε κάποιες αξίες, δεν έχουμε δείξει το παραμικρό. Οι ισχυρισμοί σας δεν ευσταθούν είναι συκοφαντίες, πλήττουν την εικόνα μου και μειώνουν την αξία μου ως άνθρωπο και ως αντιπεριφερειάρχη».

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Απογοήτευση για το click away στον εμπορικό κόσμο – Τι είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Αθ. Δραγατσίκας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Την απογοήτευσή του για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην ΠΕ Κοζάνης με τη μέθοδο του click away και ...