Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Νικητής η αποχή στο Ν. Φλώρινας, με ποσοστό ρεκόρ

Νικητής η αποχή στο Ν. Φλώρινας, με ποσοστό ρεκόρ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αποχής στις εθνικές εκλογές της Κυριακής καταγράφηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καθώς το συνολικό ποσοστό αποχής σε επίπεδο περιφέρειας ανέρχεται στο 49,77%, σημαντικά υψηλότερο από το πανελλαδικό ποσοστό αποχής που ανήλθε σε 42,08% με ενσωμάτωση 100%.

Τα πρωτεία της αποχής στις βουλευτικές εκλογές ωστόσο -σε πανελλαδικό επίπεδο, κατέχει η εκλογική περιφέρεια Φλώρινας, όπου σημειώθηκε ρεκόρ αποχής με ποσοστό 62,85%!

Ειδικότερα από τους 180.146 ψηφοφόρους στο σύνολο των τεσσάρων εκλογικών περιφερειών της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προσήλθε στις κάλπες μόλις το 50,23% των εκλογέων (ποσοστό αποχής 49,77%), ενώ στην εκλογική περιφέρεια Φλώρινας από τους 89.496 εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους προσήλθε στην κάλπη μόλις το 37,15%, με αποτέλεσμα το ποσοστό αποχής να κυμαίνεται στο 62,85%.

Το ποσοστό της αποχής στην εκλογική περιφέρεια Καστοριάς ανήλθε την Κυριακή στο 50,05%.

Στην εκλογική περιφέρεια Γρεβενών η αποχή έφθασε στο 47,03%.

Η υψηλότερη συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές -σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας, καταγράφηκε στην εκλογική περιφέρεια  Ν. Κοζάνης, όπου ψήφισε το 56,78% των ψηφοφόρων, με αποτέλεσμα το ποσοστό της αποχής να κυμαίνεται στο  43,22%.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Έκκληση της Κοινότητας Ολυμπιάδας για οικονομική ενίσχυση της οικογένειας που κάηκε το σπίτι της

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Έκκληση προς το κοινό να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια από την Ολυμπιάδα Εορδαίας, της οποία η κατοικία κάηκε ...