Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Νιάημερος στα εμπορικά καταστήματα της Κοζάνης – Μήνυμα για στήριξη του εμπορικού κόσμου (VIDEO)

Νιάημερος στα εμπορικά καταστήματα της Κοζάνης – Μήνυμα για στήριξη του εμπορικού κόσμου (VIDEO)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης πήρε την πρωτοβουλία να κάνει ένα εννιάημερο προσφορών για την πόλη της Κοζάνης, από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και 8 Οκτωβρίου. Η δράση θα γίνει με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ,  του Δήμου Κοζάνης και του Επιμελητηρίου Κοζάνης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Αθανάσιος Δραγατσίκας, ο εμπορικός κόσμος περίμενε πολύ καιρό λόγω της πανδημίας για να δει τι θα κάνει και να είναι σίγουρος ότι ο καθιερωμένος «Νιάημερος», η μεγάλη εμποροπανήγυρη της Κοζάνης, δεν θα γίνει: «Πήραμε την απόφαση αυτή γιατί είναι κάτι που έχει ανάγκη ο κόσμος. Περιμένουν πάντα τις ημέρες του Νιάημερου, με καλύτερη ψυχολογία αλλά εφέτος δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Όμως, τα καταστήματα μπορούν να κάνουν καλύτερες τιμές, προσφορές  και να κρατήσουμε τον κόσμο στην τοπική αγορά, στα καταστήματα, και ο κόσμος να ψωνίσει ποιοτικά προϊόντα με ασφάλεια».

Ερωτηθείς για τη στάση που κρατούσε τόσα χρόνια ο εμπορικός κόσμος της Κοζάνης εν μέσω εμποροπανήγυρης, ο κ. Δραγατσίκας απάντησε πως «τόσα χρόνια είναι γνωστό πως μόνο χάναμε, και για τουλάχιστον ένα με ενάμιση μήνα μέσα στο πανηγύρι. Δεν λέμε να καταργηθεί, αλλά να γίνεται σωστά με όλες τις προδιαγραφές. Εφέτος λόγω της συγκυρίας, βοηθώντας την αγορά βοηθούμε και την τοπική οικονομία», κατέληξε.

Τη στήριξη της περιφέρειας στον εμπορικό κόσμο τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Βαβλιάρας, λέγοντας πως «στεκόμαστε δίπλα στους επαγγελματίες και σε όσους στέκονται στη δύσκολη αυτή περίοδο: «Ο Νιάημερος είναι ένα έθιμο και λόγω κορωνοϊού εφέτος δεν γίνεται. Είναι μια ευκαιρία για τους πολίτες να βγουν στα μαγαζιά, να κάνουν τη βόλτα τους, να καταλάβουν πως οι καταστηματάρχες είναι δικοί μας άνθρωποι και τους παροτρύνω να αγοράζουμε πράγματα από δικούς μας ανθρώπους, σε όλη τη Δυτική Μακεδονία».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κοζάνης Κώστας Κυριακίδης τόνισε πως τα έσοδα του Δήμου Κοζάνης από τον «Νιάημερο» είναι κοντά στις 150.000 ευρώ. «Ο Δήμος Κοζάνης στηρίζει πάντα τον εμπορικό κόσμο. Στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις στηρίζουμε το μέλλον των παιδιών μας, στηρίζουμε τον τόπο μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν η φετινή συγκυρία είναι μια ευκαιρία για να μπει στο πανηγύρι μια «τάξη», ο ίδιος απάντησε πως η κουβέντα για αλλαγές είχε ξεκινήσει από πέρυσι, αλλάζοντας και καλυτερεύοντας τις εγκαταστάσεις, ξεκινώντας μια συζήτηση για τον χώρο του πανηγυριού. Για το λόγο αυτό είχε παρθεί απόφαση να παρέχεται έκπτωση στους τοπικούς επιχειρηματίες που θέλουν να συμμετάσχουν στον «Νιάημερο». «Αν δεν περάσει ο κορωνοϊός δεν μπορούμε να μιλάμε για Νιάημερο. Μέλημά μας είναι να στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις», κατέληξε.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Χαρδαλιάς προς δήμαρχο Κοζάνης: «Όποιος μας αμφισβητεί, αμφισβητεί 31 επιδημιολόγους

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Στις «βολές» που εκτόξευσε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, για την επιβολή lockdown και το «πάγωμα» της ...