Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Νέος πρύτανης του ΤΕΙ χωρίς αντίπαλο ο Σ. Γκανάτσιος – Αιφνιδιαστική παραίτηση Σ.Σαββίδη με πολλά ερωτήματα πριν το Β΄ γύρο εκλογών

Νέος πρύτανης του ΤΕΙ χωρίς αντίπαλο ο Σ. Γκανάτσιος – Αιφνιδιαστική παραίτηση Σ.Σαββίδη με πολλά ερωτήματα πριν το Β΄ γύρο εκλογών

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Ο Σ. Γκανάτσιος εκλέχτηκε με 150 ψήφους πρύτανης στο ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας – Με ερωτηματικά ολοκληρώθηκαν οι πρυτανικές εκλογές 

Αιφνιδιαστικές και περίεργες εξελίξεις σημειώθηκαν στον δεύτερο γύρο των πρυτανικών εκλογών στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, καθώς ο Σεραφείμ Σαββίδης παραιτήθηκε ξαφνικά από υποψήφιος πρύτανης χωρίς να δώσει καμία εξήγηση. Έτσι μοναδικός υποψήφιος είναι ο Στέργιος Γκανάτσιος, ο οποίος φυσικά θα είναι και ο νέος πρύτανης με το κλείσιμο της κάλπης το απόγευμα.

Να σημειωθεί ότι δέκα λεπτά πριν από την  έναρξη της ψηφοφορίας στις 9 το πρωί, ο Σ. Σαββίδης κατέθεσε αίτηση παραίτησης στην εφορευτική επιτροπή, την οποία και αιφνιδίασε. Δημιουργήθηκε μία αναστάτωση και προκλήθηκαν ερωτηματικά αν θα πρέπει και με ποιο τρόπο να γίνει η ψηφοφορία, ενώ η τρίτη σε ψήφους κατά τον 1ο γύρο, Παρασκευή Μητλιάγκα, υπέβαλε ένσταση, υποστηρίζοντας ότι μετά την παραίτηση Σαββίδη, έπρεπε να περάσει εκείνη στον 2ο γύρο και να αναμετρηθεί με τον Σ. Γκανάτσιο. Η ένστασή της απορρίφτηκε, καθώς, όπως ρητά αποφάνθηκαν οι νομικοί, στο 2ο γύρο πάνε οι δύο πρώτοι, ωστόσο, δεν αποκλείεται η Π. Μητλιάγκα ή και κάποιος άλλος να προσφύγουν για την ακύρωση των εκλογών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι εκλογές στο ΤΕΙ διεξάγονται κανονικά, χωρίς κανένα ενδιαφέρον πλέον, αφού είναι ήδη γνωστό ποιος είναι ο πρύτανης. Βεβαίως, τα ερωτηματικά που ανακύπτουν από τις απρόβλεπτες εξελίξεις είναι πολλά και οι υπόνοιες ότι «κάτι μυρίζει» είναι δικαιολογημένες, ενώ πολλοί είναι αυτοί που σημειώνουν ότι «εγείρεται θέμα δημοκρατίας στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας»

Το αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο παραιτηθείς Σ. Σαββίδης, ανακοίνωσε στους συναδέλφους του την  παραίτησή του με μήνυμα που τους έστειλε, χωρίς ωστόσο να εξηγήσεις – ως όφειλε – τους λόγους. Σημειώνει κάπου απλώς ότι «…οι εξελίξεις απαιτούν την ενότητα όλων μας». Αυτούσιο το μήνυμα του Σ. Σαββίδη είναι το παρακάτω:

 

Αγαπητοί συνάδελφοι

«Στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2017 κανένας υποψήφιος δε συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων ώστε να εκλεγεί Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Έτσι η διαδικασία συνεχίζεται την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017.

Έχοντας πάντα ως γνώμονα το συμφέρον του Ιδρύματος και των συναδέλφων μου, και ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι εξελίξεις απαιτούν την ενότητα όλων μας, αποφάσισα να αποσύρω την υποψηφιότητά μου από τη διεκδίκηση του αξιώματος του Πρύτανη.

Σας ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή σας».

Σεραφείμ Σαββίδης

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας